SOCIAL MEDIA

maanantai 23. marraskuuta 2020

Vadelmakiisseli

Vadelmakiisseli on yksi arkisista perusherkuista, joita tarjotaan monissa kodeissa. Toki se maistuu myös juhlapöydässä, vaikkapa kermalla koristeltuna. 

Mietin hetken, kirjoittaako lainkaan tätä reseptiä; onhan se niin helppo ja tuttu lähes kaikille. Mutta päätin kuitenkin jakaa tämän, sillä juuri nämä yksinkertaiset, aidot asiat tekevät elämästä kauniin. Mikä onkaan parempaa kuin ottaa vuoden pimeimpänä aikana pakkasesta kesällä kerätyt marjat. 

Ainekset: 

Vadelmoita

Noin litra vettä

4-5 rkl perunajauhoja

Sokeria maun mukaan

(Vaniljasokeria) 

Kiehauta vesi sokerin kanssa kattilassa. Lisää marjat. Jos käytät kotimaisia (pakaste-) marjoja, voit lisätä ne myös ihan lopuksi; niitä ei tarvitse kiehauttaa ja tällöin ne säilyttävät paremmin muotonsa.

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. 

Kun kattilassa oleva vesi/ sokeri/ marjaseos kiehuu, siirrä se pois levyltä. 

Lisää perunajauhoseos samalla sekoittaen.

Anna vielä kiehahtaa. 

Kaada valmis kiisseli sopivaan tarjoiluastiaan. Ripottele pinnalle hieman sokeria, jotta kiisselin pinnalle ei muodostu "kuorta". 




Ps. Eettisyys, aitous ja puhtaus olivat niitä asioita, joiden pohjalta tätä blogia lähdin rakentamaan, suomalaisesta ruoasta. Samat asiat sopivat juuri tähänkin reseptiin. https://hyvaakotimaasta.blogspot.com/2019/07/eettisyys.html . Nyt blogiin on kertynyt jo pari sataa reseptiä. Toivottavasti siitä on iloa muillekin! :) 



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti