SOCIAL MEDIA

sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Lanttuloota

Gluteeniton

Joulun aika lähestyy!

Tänä vuonna päätin aloittaa valmistelut kokkaamalla lanttulaatikkoa. Tai pikemminkin kokeilemalla reseptiä; lanttulaatikko nimittäin ei ole yksi omista suosikeistani. 

Tällä reseptillä tuli hyvä. Voisin tehdä uudestaankin. Mausteiden määrällä voit vaikuttaa siihen, minkälainen lopputuloksesta syntyy; miksei joskus voisi tehdä mausteisemmankin version. 

Ainekset:

Kilo lanttua

2 dl luomukermaa

2 kpl luomukananmunia

Vajaa tl maustepippuria

Puoli tl muskottipähkinää

1 tl inkivääriä jauhettuna tai parin sentin pätkä tuoretta raastettuna

Vajaa desi tummaa siirappia


Lisäksi:

Voita

Karkeita gluteenittomia kaurajauhoja


Kuori ja pilko lantut pienehköisi kuutioiksi. 

Keitä kuutiot todella pehmeiksi. Keitinvettä juuri sen verran, että kuutiot peittyy.

Odotellessa lanttujen kypsymistä, voitele ja jauhota uunivuoka kaurajauhoilla. 

Kun lantut ovat riittävän kypsiä, kaada liika vesi pois. Soseuta lantut. 

Sekoita soseen joukkoon muut aineet. Maista. Kun olet tyytyväinen makuun; kumoa seos uunivuokaan. 

Ripottele päälle karkeita gluteenittomia kaurajauhoja, lisää muutama voinokare ja pistele haarukalla kuvioita.

Paista 175 asteisessa uunissa pari tuntia. 


Tarjoile esimerkiksi puolukoiden kanssa; ja tietysti joulun aikaan muiden jouluisten ruokien kanssa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti