SOCIAL MEDIA

sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Retro jauhelihapiirakka

Kun asuin Oulun seudulla, talon emäntä tarjosi usein tätä jauhelihapiirakkaa. 
Tai vastaavaa, sillä alkuperäinen resepti on hukkunut aikojen saatossa. 
Tässä versiossa on käytetty kananjauhelihaa ja se on sovellettu aiemmasta muistin mukaan.


Ainekset:

Pohja:
200 g huoneenlämpöistä luomuvoita
N. 1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta 
2 kuppia luomuvehnäjauhoja

Täyte:
600 g luomu kananjauhelihaa
2 sipulia pieniksi pilkottuna
2-3 valkosipulinkynttä pienittynä
1 punainen paprika
Pari tomaattia pieniksi pilkottuna tai kourallinen kirsikkatomaatteja pilkottuna
Tuoretta persiljaa, korianteria tai vastaavaa pilkottuna
Suolaa
Mustapippuria
Paprikajauhetta
Kurkumaa

Paistamiseen öljyä

Päälle:
Purkki luomukermaa
Pari desiä luomumaitoa
4 luomukananmunaa
100 g juustoa raastettuna

Lisäksi pari rlk sinappia

Koristeeksi 
Pala purjon vihreää osaa siivutettuna

Uuni 175 astetta 

Valmista pohja sekoittamalla hyvin kaikki aineet keskenään. 
Taikinasta pitäisi tulla tasainen massa, joka ei tartu. Voit tarvittaessa lisätä jauhoja tai jogurttia sopivan kiinteyden saamiseksi. 

Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipuli pannulla. 
Lisää jauheliha ja mausteet, ja kypsennä. 
Lisää lopuksi pilkottu tomaatti, paprika ja tuoreet yrtit. 

Taputtele taikina leivinpaperoidulle uuninpellille ohueksi levyksi. 
Voitele levy sinapilla.
Lisää sitten jauhelihaseos tasaisesti levyn päälle.

Sekoita lopuksi päälliseen tulevat kerma, maito ja kananmunat vatkaimella.
Lisää joukkoon juustoraaste.
Kaada tämä seos koko piirakan päälle.
 
Voit halutessasi ripotella vielä lisää juustoraastetta päälle, sekä koristella purjosiivuilla. 

Paista uunin keskitasossa n. 40-45 minuuttia. 


Tarjoile raikkaan salaatin kanssa. 





 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti