SOCIAL MEDIA

torstai 3. joulukuuta 2020

Haarukkaleivät

 Aloittelinkin jo jouluvalmisteluita lanttulaatikon ohjeen merkeissä.

Tässä seuraava jouluinen bloggaus, perinteiset haarukkaleivät. Viime vuonna julkaisin "jouluisen keksikimaran, jonka jatkoksi tämä resepti sopii hyvin. 

Jos haluat tehdä gluteenittomia haarukkaleipiä, voit kokeilla vaihtaa jauhot gluteenittomiin kaurajauhoihin ja perunajauhoihin. 

Ainekset:

200g huoneenlämpöistä luomuvoita

Puoli kuppia luomuruokosokeria

2 rkl tummaa siirappia

1 kpl luomukananmuna

1,5 kuppia luomuvehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

1 tl kanelia


Uuni 200 astetta


Valmista murotaikina vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten muna ja siirappi myös vatkaten. 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Taikinan tulisi olla irtoavaa, mutta ei liian kuivaa.

Voit halutessasi laittaa taikinan joksikin aikaa kovettumaan muotoilua varten jääkaappiin. 

Rullaa taikinasta parin sentin paksuinen pötkö.

Leikkaa siitä muutaman sentin mittaisia paloja. Pyörittele palat pyöreiksi ja laita leivinpaperoidulle uuninpellille. Paina haarukalla kuviot ristiin niin, että taikina samalla hiukan litistyy.

Paista uunin keskitasossa 7-10 minuuttia/ kunnes keksit ovat kypsiä.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti