SOCIAL MEDIA

maanantai 28. joulukuuta 2020

Mallasleipä

Sain tämän mallasleivän ohjeen ystävältä. 

Kuten hyvää ystävää, ei tätäkään toimivaa perusreseptiä, tarvitse muuttaa, vaan se toimii sellaisenaan, ajattomasti. 


Ainekset:

1 l huoneenlämpöistä luomupiimää

100g hiivaa tai 3 pussia kuivahiivaa

1 rkl suolaa

3 rkl tummaa siirappia

3 dl leseitä

3 dl maltaita

10-12 dl sämpyläjauhoja

Voiteluun: siirappia

Huom! Voit halutessasi maustaa leipätaikinan. Esimerkiksi fenkoli, kumina, pomeranssinkuori tms. sopii hyvin.


Uuni 175 astetta


Sekoita kuivat aineet keskenään. 

Jos käytät tavallista hiivaa, liota se nesteeseen.

Lisää neste sekä muut aineet jauhojen sekaan. Taikinan kuuluu jäädä löysäksi. 

Kumoa taikina voideltuihin tai leivinpaperoituihin leipävuokiin. 

Itse sain tästä määrästä kolme pitkulaista leipää. 

Kohota leipävuoassa 1,5 h. 

Paista 1,5 h uunin keskitasossa. 

Voitele leivät paistamisen puolivälissä siirappivedellä (n. 1 rkl siirappia, 3 rkl vettä).

Mikäli leivät tummuu liikaa paistamisen aikana, voit laskea lämpötilaa/ peittää ne leivinpaperilla. 

Sopii tarjottavaksi niin moneen juhlaan, kuin myös arkeakin koristamaan!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti