SOCIAL MEDIA

lauantai 26. joulukuuta 2020

Joulutortut

Joulukiireiltä on jäänyt muutama jouluinen resepti jakamatta. Julkaisen ne nyt kuitenkin, jotta löytyy helposti ensi vuonnakin tästä "sähköisestä reseptivihkosta". :) 

Nämä joulutortut valmistat itsetehdystä taikinasta. 
Taikina on sokeriton, hillo antaa sitten makean maun täytteenä!


Ainekset:

Pohja: (tästä taikinasta tulee n. 25-30 tähtitorttua)
250 g huoneenlämpöistä luomuvoita
Purkki luomurahkaa
n. 250 g luomuvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

Jotakin paistonkestävää hilloa (jouluna tietysti luumuhillo on paras!) 

Voiteluun: luomukananmunaa

Uuni 220-225 astetta

 
Nypi /sekoita voi sekä jauhot tasaiseksi. Lisää joukkoon rahka ja leivinjauhe. 
Vaivaa taikinaa kunnes se on tasaisen, eikä tartu enää kulhoon. Voit lisätä jauhoja tarvittaessa.

Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin jo edellisiltana, tai leipoa sen heti. Jonkin aikaa sen olisi kuitenkin hyvä olla jääkaapissa ennen leipomista, jotta se ei tartu niin helposti. 

Kaulitse taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy ja ota siitä haluamasi muotoisia torttupohjia. 
Itse käytin kuppia, näiden puolikuun muotoisten tekoon. Tein myös tähtitorttuja, niistä kuva postauksen lopussa.


Lapsuudesta muistan puolikuun muotoiset tortut; niitä ei usein enää näe tähtitorttujen rinnalla. 


Lisää haluamasi täyte ja painele taikina muotoonsa. Tehdessäsi puolikuun muotoisia voit painella reunat haarukalla.


Täytteeksi laitoin puolikuihin luumuhilloa ja tähtitorttuihin paistonkestävää vadelmamarmeladia. 

Voitele kananmunalla ennen paistamista. Paista 10-15 min. uunin keskiosassa.


Voit halutessasi koristella jäähtyneet tortut sirottelemalla tomusokeria niiden päälle. 

Tällä pohjalla voit valmistaa myös vaikkapa suolaiset pasteijat; vaihdat vain täytteen esimerkiksi riisi-kala täytteeksi. 


Hyvää ja helppoa! 












Ei kommentteja :

Lähetä kommentti