SOCIAL MEDIA

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Relief from Darkness

Relief from Darkness on tämän uuden reseptin nimi ja sen tarkoituksena on antaa helpotusta pimeästä ajasta selviämiseen.

Resepti syntyi yhdistelemällä makuja eri maista. Taustalla on aito suomalainen mustikkamaito, sekä maitokiisseli ja etniset mausteet. Tähän reseptiin olen laittanut kardemummaa, kanelia, ja lisäksi vaniljaa, mutta reseptiä voi varioida muillakin mausteilla.

Tämä sopii siis tarjottavaksi vaikkapa syksyn pimenevissä illoissa, kun pimeys alkaa tuntua raskaalta. Kesän mustikkaiset maut yhdistettynä eksoottisiin mausteisiin antavat (toivottavasti) voimaa tästä ajasta selviytymiseen. Nauti!

Ainekset:

2 isohkoa kuppia luomumaitoa
1 pieni kuppi sokeria
Mustikoita
2-3 rkl maissitärkkelystä (voi korvata perunajauholla)
Mausteita (kardemummaa, kanelia, vaniljaa ja/tai voit kokeilla muita makeisiin ruokiin sopivia mausteita) sopivasti

Mittaa aineet valmiiksi astioihin. Sekoita mausteet sokerin sekaan. Itse käytän ruokosokeria, se antaa parempaa makua ja täyteläisyyttä ruokiin.
Kaada maito kattilaan tai pannuun. Säästä osa maidosta (n. puoli kuppia) ja sekoita maissitärkkelys siihen ja jätä hetkeksi odottamaan. Lisää sokeri mausteineen kattilassa olevan maidon sekaan. Sekoita kuumentaessa seosta vispilällä ja varo ettei seos pala pohjaan. Anna kiehua hetken niin, että maito keittyy hieman kokoon ja vaahtoaa pinnalta. Kun seos on valmista, lisää maitoon sekoitettu maissitärkkelys, ja anna vielä kiehua jonkin aikaa. Lopullisen seoksen tulisi olla sopivan kiinteää, mutta kuitenkin helposti juoksevaa. Ethän siis laita liikaa maissitärkkelystä.
Kaada seos kuppeihin ja sirottele sekaan mustikoita. Tarjoillaan lämpimänä.

Tarkoituksenani on kokeilla reseptistä muutamia muita versioita syksyn aikana. Päivitän versioita tänne blogiin sitä mukaa kun niitä syntyy.

Ps. Käytän keittämiseen kuparipannua, joka on periytynyt lasteni isän suvussa jo usemmalle sukupolvelle. Kuparipannu on erittäin eettinen, se ei hajoa hetkessä ja olen kuullut, että käytöllä voisi olla suotuisia vaikutuksia terveyteen. :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti