Savolainen resepti, jonka olen oppinut isoäidiltäni. Resepti on yksinkertainen, mutta maku sitäkin herkullisempi. Paahtosuolaa tarjoillaan uusien perunoiden kanssa.
Suolaa n. 3-4 teelusikallista (maun mukaan)
4-5 rkl vehnä- tai spelttijauhoja
Voita
Paahda vehnäjauhot ja suola pannulla vaaleanruskeiksi. Käytä mietoa lämpöä. Sekoittele puulastalla, jotta jauhot eivät pala tai paahdu liikaa.
Lisää muutama nokare voita kun seos on sopivan rusehtavaa. Kun voi on sulanut, sekoittele vielä hetki ja sammuta levy. Siirrä paahtosuola tarjoiluastiaan.
Tarjoile uusien perunoiden kanssa.
Voit käyttää jauhoina myös perinteisemmin käytettyjä ruis-tai ohrajauhoja. Gluteeniton versio onnistuu kaurajauhoista.
En ole koskaan paahtosuolasta kuullut. Kokeiluun menee.
VastaaPoistaKiva!
VastaaPoistaPerheessämme on aina tehty ruisjauholla.
VastaaPoistaJoo, se on myös herkullista:)
PoistaTeen oman äitini ohjeella kymmenien vuosien kokemuksella puahtosuolan näin: 1 dl ruisjauhoja, 1 rkl hienoa merisuolaa paahdetaan kuumalla pannulla koko ajan puulastalla sekoittaen varoen polttamasta. Kun jauhoseos on mielestäni saanut sopivasti väriä otan pannun liedeltä ja imeytän 1 ruokalusikallisen voita tasaisesti jauhoseokseen. Kuivaan vielä hetken levyn jälkilämmöllä ennenkuin siirrän astiaan.
VastaaPoistaKiva kuulla!
Poista