SOCIAL MEDIA

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Laihalohtu

Laihalohtu on nimensä veroinen kasviskeitto, joka syntyy käden käänteessä lähes mistä vaan raaka-aineista mitä kaapista sattuu löytymään. Siitä saa maukkaan yrttien ja sulatejuuston kanssa, mutta laihempikin lohtu toimii, jos niitä ei ole.

Ainekset:

Vettä
Kasvisliemikuutio tai yrttejä ja mausteista mitä sattuu kaapista löytymään
Kasviksia (itse käytin kesäkurpitsaa, mutta mitkä vaan kasvikset käy)
Sipuli
Koskenlaskijaa tai muuta juustoa, (joka sulaa hyvin keiton sekaan,) jos on kaapissa.
2-3 rkl maissitärkkelystä

Pilko kasvikset ja sipuli.
Laita vesi kattilaan ja lisää kasvikset. Keitossa ei ole tarkoitus olla paljon kasviksia, vaan kevyesti ottaen joitakin kuutioita, keiton nimen mukaisesti.
Voi lisätä kasvisliemikuution tai yrtit myös tässä vaihessa (riippuen yrteistä, sopiiko niitä keittää pitkään)
Anna kiehua kunnes kasvikset ovat kypsiä. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla.
Sekoita koskenlaskijaa muutama pala joukkoon.
Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja lisää se muun keiton joukkoon. Tärkkelyksen on tarkoitus suurustaa muuten laihahkoa keittoa.

Tarjoile keitto lämpimänä, vaikkapa tuoreiden sämpylöiden tai näkkileivän kanssa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti