SOCIAL MEDIA

keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Keitetyt uudet perunat

Kun olin kouluiässä, keitetyt perunat eivät olleet todellakaan mieliruokalistallani. Paitsi uudet perunat, mutta niitä ei koulussa useinkaan tarjoiltu.
Nyt makutottumukseni on muuttuneet. Hieman mausteita lisäämällä, perunoista saa loisteliaita lisukkeita. Uudet perunat ovat parhaita sellaisenaan tai vaikkapa paahtosuolan kanssa.

Keitetyt, uudet perunat

Ainekset:

Vettä
Perunoita
Suolaa

Keitä perunat suolavedessä. Perunat ovat valmiita kun haarukka menee läpi helposti perunaa kuitenkaan rikkomatta. Kaada vesi pois.

Halutessasi voit maustaa uudet perunat sekoittamalla niihin voisulaa ja erilaisia tuoreita yrttejä. Esimerkiksi persilja ja tilli sopii hyvin uusien perunoiden kanssa. Voit kokeilla myös eksoottisempia yrttejä, kuten vaikkapa rosmariinia tai korianteria. (Kuvassa perunat on täysin omana itsenään, ilman lisukkeita:))

Uusien, etenkin vastanostettujen perunoiden maku poikkeaa suuresti yli talven varastossa olleiden perunoiden mausta. Jos joskus tulee mahdollisuus kasvattaa perunoita ja käydä nostamassa ne itse, tartu tilaisuuteen. Luonnonmukainen- ja läheinen elämäntapa tuo meitä lähemmäs maata, maata joka tarjoaa meille kaiken ravintomme.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti