Aurinkoleipään on käytetty maitojuustosta ylijäänyttä heraa.
Jauhojen mittasuhteet on reseptissä avoimena, jokainen voi suhteuttaa jauhot siihen määrään nestettä, jonka käyttää leivontaan.
Ainekset:
Maitojuuston teosta ylijäänyttä heraa tai muuta nestettä (vettä, maitoa, kauramaitoa)
Desi auringonkukan siemeniä
Vajaa desi pellavansiemeniä tai pellavansiemen rouhetta
1-2 tl suolaa
1-2 rkl tummaa siirappia
Pussi kuivahiivaa
Spelttijauhoja noin puolet käytettävien jauhojen kokonaismäärästä
Gluteenittomia kaurajauhoja noin puolet käytettävien jauhojen kokonaismäärästä
Jotakin mieleistä öljyä
Halutessasi voit lisätä joukkoon vaikkapa taateleita tai rusinoita, jolloin saat leivästä vielä makeamman.
Lämmitä neste hiivalle sopivaksi.
Sekoita joukkoon siemenet, suola ja siirappi.
Lisää sitten jauhoja hiljalleen, kunnes taikinasta tulee sopivan pehmeää ja kiinteää.
Tämä taikina saa jäädä jonkin verran normaalia löysemmäksi, eli ei haittaa vaikka se vielä tarttuisi kulhoon.
Lisää öljy.
Peitä liinalla ja anna turvota kaksinkertaiseksi.
Voitele ja jauhota odotellessa sopiva leipävuoka tai kaksi, riippuen taikinan koosta.
Itse tein kaksileipää siitä herasta, joka jäi yli yhden litran määrästä tehdystä maitojuustosta.
Lisää vielä hieman jauhoja, jotta taikina irtoaa kulhosta.
Älä kuitenkaan lisää niin paljon kuin vaikkapa sämpylätaikinaan.
Taikina saa olla pehmeää.
Jaa taikina sitten vuokiin.
Voitele pinta kevyesti öljyllä.
Ripottele pinnalle hieman suolaa ja auringonkukan siemeniä.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, tai kunnes leipä on kypsää.
Ainekset:
Maitojuuston teosta ylijäänyttä heraa tai muuta nestettä (vettä, maitoa, kauramaitoa)
Desi auringonkukan siemeniä
Vajaa desi pellavansiemeniä tai pellavansiemen rouhetta
1-2 tl suolaa
1-2 rkl tummaa siirappia
Pussi kuivahiivaa
Spelttijauhoja noin puolet käytettävien jauhojen kokonaismäärästä
Gluteenittomia kaurajauhoja noin puolet käytettävien jauhojen kokonaismäärästä
Jotakin mieleistä öljyä
Halutessasi voit lisätä joukkoon vaikkapa taateleita tai rusinoita, jolloin saat leivästä vielä makeamman.
Lämmitä neste hiivalle sopivaksi.
Sekoita joukkoon siemenet, suola ja siirappi.
Lisää sitten jauhoja hiljalleen, kunnes taikinasta tulee sopivan pehmeää ja kiinteää.
Tämä taikina saa jäädä jonkin verran normaalia löysemmäksi, eli ei haittaa vaikka se vielä tarttuisi kulhoon.
Lisää öljy.
Peitä liinalla ja anna turvota kaksinkertaiseksi.
Voitele ja jauhota odotellessa sopiva leipävuoka tai kaksi, riippuen taikinan koosta.
Itse tein kaksileipää siitä herasta, joka jäi yli yhden litran määrästä tehdystä maitojuustosta.
Lisää vielä hieman jauhoja, jotta taikina irtoaa kulhosta.
Älä kuitenkaan lisää niin paljon kuin vaikkapa sämpylätaikinaan.
Taikina saa olla pehmeää.
Jaa taikina sitten vuokiin.
Voitele pinta kevyesti öljyllä.
Ripottele pinnalle hieman suolaa ja auringonkukan siemeniä.
Paista 200 asteessa puolisen tuntia, tai kunnes leipä on kypsää.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti