SOCIAL MEDIA

torstai 6. helmikuuta 2020

Maitojuusto

Erilaiset kotijuustot ovat perinteisiä suomalaisen ruokapöydän tarjottavia.

Tässä resepti maitojuustoon, joka on yksinkertainen, mutta herkullinen ja sopii monen, niin suolaisen kuin makean kanssa tarjottavaksi.


Ainekset:

1 l luomutäysmaitoa (tästä määrästä maitoa tulee pienen nyrkin kokoinen juusto)
Puolikkaan luomusitruunan mehu
1 tl suolaa

Kuumenna maito kattilassa kiehumispisteeseen.


Pidä huoli, että maito ei pala pohjaan.
Voit lisätä suolan jo tässä vaihessa.
Kun maito on kiehumispisteessä, purista joukkoon puolikkaan sitruunanmehu.


Anna maidon juoksettua sitten kattilassa kannen alla noin tunti.
Laita siivilä kulhon päälle.
Vuoraa siivilä harsolla tai ohuella puuvillakankaalla.
Kaada maito harsolla peitettyyn siivilään ja puristele harson avulla ylimääräinen hera kulhoon.
Jätä juusto vielä valumaan siivilään ja laita se jääkaappiin kolmen-neljän tunnin ajaksi tai yön yli.
Voit taitella harson juuston päälle ja laittaa päälle jonkin kevyen painon, esim lautasen, jotta juustosta tulee tiiviimpää.

Huom!
Voit säästää ylijääneen heran ja tehdä siitä vaikkapa pannukakkua, sämpylöitä tai lettuja.



Voit halutessasi maustaa juustoa vielä sen valmistuttua.
Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele vaikkapa kotimaista meiramia juuston pinnalle.


Juusto säilyy muutamia päiviä jääkaapissa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti