Tämä kakku on fuusioresepti, joka syntyy kaapin pohjalta löytyneistä tarvikkeista.
Voit soveltaa sen raaka-aineita moneen tapaan riippuen siitä mitä kaapista löytyy, ja vähentää näin myös hävikkiä.
Periaatteessa kakku toimii Pappilan hätävaran idealla.
Käytä sitä mitä kaapista löytyy ja tee siitä paras mahdollinen.
Tämä hätävara vaatii tosin huomattavasti enemmän aikaa valmistuakseen kuin perinteinen, sillä eri kerrokset tulee jähmettää ja se vie useita tunteja (vaikkakaan ei tee kakun valmistuksesta lainkaan haastavaa).
Resepti on tässä:
Ainekset:
Pohja:
200g joulusta ylijääneitä pipareita tai mitä tahansa muita makeita keksejä
100 g luomuvoita
Täyte:
Vaihtoehto nro 1
Purkki kondensointua maitoa
1 dl kauramaitoa
4 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
Vaihtoehto nro 2
Voit käyttää kondensoidun maidon ja kauramaidon sijaan täytteen pääraaka-aineina esimerkiksi seuraavia:
Purkki tuorejuustoa tai vastaavaa
Kermapurkin tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen jämät (vaahdota, käytit kumpaa tahansa)
4 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
Päällys:
1,5 dl paksua musta-aronia tai muuta mehua. Mehun voit keittää jääkaappiin tai pakkaseen tähteeksi jääneistä marjoista. Tee mehusta paksumpaa kuin yleensä, eli suhteessa enemmän marjoja kuin vettä kuin yleensä käytät. Mehu saa olla sokeroitua.
3 kpl liivatelehtiä
Leivinpaperoi sopiva kakkuvuoka.
Valmista ensin pohja.
Murenna piparit tai keksit tehosekoittimessa jauhoiseksi, hienoksi murskaksi.
Sulata voi.
Sekoita voi piparimurskan sekaan.
Tasoittele seos vuoan pohjalle tasaiseksi.
Laita pohja kovettumaan jääkaappiin vajaaksi tunniksi.
Valmista täyte.
Sekoita kondensoitu maito ja kauramaito keskenään.
Lisää vaniljasokeri.
Sulata liivatelehdet paketin ohjeen mukaan kuumaan vesitilkkaan (noin 1dl vettä, voit tarvittaessa lisätä)
Sekoita hieman jäähtynyt liivateliemi maitoseokseen.
Kaada seos kovettuneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Vaihtoehtoisesti voit siis käyttää kondensoidun maidon ja kauramaidon sijaan muita maitotuotteita (muutama esimerkki mainittu yllä, kokeile eri aineksia rohkeasti).
Toimi valmistaessa samoin kuin täytevaihtoehto nro 1 reseptin kanssa täytteen osalta (muista vatkata ensin kerma tms.)
Valmista päällys.
Tarvitset jotakin sopivaa mehua, jonka tulee siis olla paksua.
Sulata liivatelehdet jälleen kuumaan vesitilkkaan.
Sekoita liivateliemi mehun sekaan kun se on hieman jäähtynyt.
Kaada seos jähmettyneen täytteen päälle kakun pinnalle.
Laita kakku vielä jääkaappiin, joko yön yli tai kunnes päällys on jähmettynyt.
Kakku on valmis tarjottavaksi!
Voit koristella annoksen mahdollisesti ylijääneellä mehulla valelemalla sitä kakun pinnalle ja lautaselle.
Periaatteessa kakku toimii Pappilan hätävaran idealla.
Käytä sitä mitä kaapista löytyy ja tee siitä paras mahdollinen.
Tämä hätävara vaatii tosin huomattavasti enemmän aikaa valmistuakseen kuin perinteinen, sillä eri kerrokset tulee jähmettää ja se vie useita tunteja (vaikkakaan ei tee kakun valmistuksesta lainkaan haastavaa).
Resepti on tässä:
Ainekset:
Pohja:
200g joulusta ylijääneitä pipareita tai mitä tahansa muita makeita keksejä
100 g luomuvoita
Täyte:
Vaihtoehto nro 1
Purkki kondensointua maitoa
1 dl kauramaitoa
4 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
Vaihtoehto nro 2
Voit käyttää kondensoidun maidon ja kauramaidon sijaan täytteen pääraaka-aineina esimerkiksi seuraavia:
Purkki tuorejuustoa tai vastaavaa
Kermapurkin tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen jämät (vaahdota, käytit kumpaa tahansa)
4 liivatelehteä
2 tl vaniljasokeria
Päällys:
1,5 dl paksua musta-aronia tai muuta mehua. Mehun voit keittää jääkaappiin tai pakkaseen tähteeksi jääneistä marjoista. Tee mehusta paksumpaa kuin yleensä, eli suhteessa enemmän marjoja kuin vettä kuin yleensä käytät. Mehu saa olla sokeroitua.
3 kpl liivatelehtiä
Leivinpaperoi sopiva kakkuvuoka.
Valmista ensin pohja.
Murenna piparit tai keksit tehosekoittimessa jauhoiseksi, hienoksi murskaksi.
Sekoita voi piparimurskan sekaan.
Tasoittele seos vuoan pohjalle tasaiseksi.
Laita pohja kovettumaan jääkaappiin vajaaksi tunniksi.
Valmista täyte.
Sekoita kondensoitu maito ja kauramaito keskenään.
Lisää vaniljasokeri.
Sulata liivatelehdet paketin ohjeen mukaan kuumaan vesitilkkaan (noin 1dl vettä, voit tarvittaessa lisätä)
Sekoita hieman jäähtynyt liivateliemi maitoseokseen.
Kaada seos kovettuneen pohjan päälle ja laita jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Vaihtoehtoisesti voit siis käyttää kondensoidun maidon ja kauramaidon sijaan muita maitotuotteita (muutama esimerkki mainittu yllä, kokeile eri aineksia rohkeasti).
Toimi valmistaessa samoin kuin täytevaihtoehto nro 1 reseptin kanssa täytteen osalta (muista vatkata ensin kerma tms.)
Valmista päällys.
Tarvitset jotakin sopivaa mehua, jonka tulee siis olla paksua.
Sulata liivatelehdet jälleen kuumaan vesitilkkaan.
Sekoita liivateliemi mehun sekaan kun se on hieman jäähtynyt.
Kaada seos jähmettyneen täytteen päälle kakun pinnalle.
Laita kakku vielä jääkaappiin, joko yön yli tai kunnes päällys on jähmettynyt.
Voit koristella annoksen mahdollisesti ylijääneellä mehulla valelemalla sitä kakun pinnalle ja lautaselle.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti