SOCIAL MEDIA

sunnuntai 18. elokuuta 2019

Korvapuustit (toimiva perusohje)

Kolottaako sokerihammasta?
Tässä on herkullinen perusohje korvapuustien tekoon.



Ainekset:

0,5 l maitoa tai vettä
1 kananmuna
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa jauhettuna
Vehnäjauhoja (arviolta 15-17 dl. Jauhojen lisääminen taikinaan tapahtuu pikkuhiljaa, kunnes niitä on riittävästi, eli ohje on kädentuntuman mukainen jauhojen osalta.)
2 pussia kuivahiivaa
50 g sulatettua voita

Täyte:

Voita (anna pehmetä helposti levitettäväksi huoneenlämmössä)
Noin 2-3 dl Sokeria
4-5 rkl kanelia

Voiteluun: kananmuna

Uuni 225 astetta.

Lämmitä maito tai vesi 42 asteiseksi. Eli se saa olla hieman lämpimämpää kuin kädenlämpöinen. Sekoita joukkoon sokeri, suola, muna ja kardemumma. Lisää kuivahiiva ja ala lisätä vehnäjauhoja pikku hiljaa samalla sekoittaen. Voit sekoittaa aluksi vaikkapa puulastalla, mutta jauhojen lisääntyessä on hyvä sekoittaa ja vaivata taikinaa käsin. Lisää jauhoja hiljalleen kunnes taikina alkaa irrota astian reunoista. Ei kuitenkaan liikaa, taikinasta ei saisi tulla liian kuivaa. Kun jauhoja on riittävästi, lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita ja vaivaa taikinaa vielä.
Taikinaa on hyvä vaivata riittävästi, jotta taikinan sekaan menee ilmaa ja siitä tulee sopivan joustavaa. Valmis taikina irtoaa astiasta helposti ja on kuitenkin samalla pehmeää. Eli "käsimitta" on paras tässä, kokemus opettaa.
Peitä taikina liinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.

Kun taikina on kohonnut, voit alkaa valmistamaan korvapuusteja.
Laita vehnäjauhoja alustalle ja ota noin puolet taikinasta.


Kaulitse taikina noin puolen sentin paksuiseksi (tässä kohtaa tulee esiin, onko taikinaa vaivattu riittävästi, jos on hyvä taikina se leviää kaulitessa helposti repeilemättä).
Kaulitse taikina on suorakaiteenmuotoiseksi, jonka korkeus noin puolet leveydestä.


Voitele taikina voilla.
Sekoita sokeri ja kaneli keskenään (voit halutessasi lisätä muitakin mausteita, vaikkapa vaniljaa)
Sirottele päälle kanelisokeri.


Kääri taikina rullalle pitkältä sivulta aloittaen. Käännä rullan saumakohta alapuolelle.
Leikkaa rullasta noin muutaman sentin mittaisia vinoneliöitä.
Nostele leikatut palat pellille kapeampi kohta ylöspäin.
Paina kapeat kohdat keskeltä etusormilla alas niin, että leikkaus pinnat nousevat ylemmäs.
Palasta muodostuu ikäänkuin kaksi vierekkäistä korvaa.

Anna kohota pellillä 10-15 minuuttia. Voitele sitten pullat kananmunalla.


Voit halutessasi vielä ripotella sokeria tai raesokeria pinnalle voitelun jälkeen.


Paista pullia 8-10 minuuttia.

Tarjoile valmiit korvapuustit vaikkapa kylmän maidon tai Relief from Darkness - maustetun mustikkamaidon kanssa.


Voit myös kokeilla maustaa korvapuusteja eri versioilla. Esimerkiksi kardemumma-, kaneli-, neilikkayhdistelmällä. Tai vaikkapa inkiväärijauheella.

Omien lasteni lempipuusti on sellainen, jonka täyte on seuraava. Sekoita pehmenneeseen voihin seuraavat ainekset: sokeri, kaneli, kookoshiutaleita, vaniljasokeria. Levitä kaulitun taikinan päälle ja valmista korvapuustit muuten ohjeen mukaan. Näihin puusteihin voit kokeilla voin sijaan kookosöljyä.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti