SOCIAL MEDIA

torstai 8. elokuuta 2019

"Thousand years - kakku"

Täytekakku ei ole sinänsä perinteisin suomalainen ruoka/herkku, mutta sitä on syöty suomalaisessa juhlapöydässä pian on vuosisata, eli eiköhän sitäkin voi jo suomalaiseksi perinteeksi kutsua.

Tämän täytekakun nimi syntyi Christina Perrin "Thousand years" kappaleesta.




Jokin asia joka on aito, omaa itsensä, omaa vetovoimaa, elää pitkään ja jää elämään, vaikka jokin ohimenevä asia jo juoksisi ohi. Joskus elämässä, (kuin kakussakin) uppoamme "liikaan kermaan" tai koemme sen kuivana. Tässä reseptissä on juuri sopivasti kaikkea, yksinkertaisuudestaan huolimatta. Se ei kruisaile ulkonäöllään, ja se on tehtävissä hyvin vähistä raaka-aineista, joita löytyy usein helposti kaapista.  Se on silti erittäin maukas, luotettava ja aito, jonka päällä tai sisällä ei ole mitään turhaa; kuin ei tulisi olla rakkaudessakaan.
Jotain, mikä on aitoa, voi odottaa vaikka tuhat vuotta.

Kakku on omistettu tyttärelleni, joka täytti eilen 19 vuotta; "To find the essence of greatness and beauty in simplicity, is greatest gift of life" Love you for thousand years!


"Thousand years - kakku", resepti on tässä:

Huom! Voit soveltaa reseptiä lähes mihin vaan kakkuun. Pohja sopii kaikkiin sokerikakkuihin, se on hyvä perusresepti.

Ainekset:

Pohja:

(Pohjan resepti on myös helppo muistaa, kaikkea tulee saman verran, kupillinen kananmunia, sokeria ja jauhoja myös yhteensä kupillinen.)

Kuppi kananmunia (tähän kakkuun käytin 4 munaa, mutta 6 munaa on hyvä perusmäärä)
Kuppi sokeria
1/4 kupillista perunajauhoja
3/4 kupillista gluteenitonta kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa

Täyte ja päällinen:
Säilykeaprikoosia tai persikkaa
Banaani
Purkki rahkaa
Vaniljasokeria
Sokeria

Hopeisia sokerihelmiä koristeluun

Uuni 200 astetta

Voitele vuoka voilla ja jauhota kaurajauhoilla.
Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään. Vatkaa ne valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne varovasti muna-sokeri vaahdon joukkoon.
Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes pohja on kypsynyt. Voit kokeilla kypsyyttä esimerkiksi hammastikulla. Jos tikkuun jää taikinaa, se on vielä raakaa, jos taas ei, se on valmis.

Kun kakku on kypsä, anna sen jäähtyä ennen irrottamista/leikkaamista.
Leikkaa kakku leveyssuunnassa kahtia. Muussaa banaani.
Laita alemman kerroksen päälle banaanisurvos ja jonkin verran aprikoosin puolikkaita. Laita toinen kerros kakkua päälle. Asettele loput aprikoosit kakun päälle. Valuttele hieman aprikooseista jäänyttä sokerilientä kakun päälle. Ethän kuitenkaan laita sitä liikaa, muuten kakusta tulee liian löysää.
Sekoita 2tl vaniljasokeria ja 1rkl sokeria rahkan sekaan. Levitä sitten kerros rahkaa koko kakun päälle.
Sirottele hopeisia sokerihelmiä pinnalle, ehkäpä tuhat kappaletta, kakun nimen mukaisesti.

Kakku on valmista tarjottavaksi.

Tehty sydämellä.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti