Gluteeniton, voi toteuttaa laktoosittomana
Vaniljainen helmivanukas on tehty Helmi-perunasuurimoita käyttäen. Tämä herkku on siis täysin gluteeniton.
Ainekset:
4,5 dl luomutäysmaitoa
1 dl Helmi - perunasuurimoita
1 dl luomuruokosokeria
1 luomukananmuna
2 rkl luomuvoita
3 tl vaniljasokeria
Mittaa maito kattilaan.
Lisää sekaan voi, sokeri sekä vaniljasokeri.
Laita levy päälle ja anna lämpötilan nousta, samalla sekoitellen.
Kun seos kiehuu, pienennä levyä ja mittaa sekaan perunasuurimot.
Sekoittele ja tarkista lämpötilaa, jotta seos ei pala pohjaan.
Lisää hetken päästä vielä kananmuna.
Anna kypsyä yhteensä suurimoiden lisäämisestä lähtien noin 8 minuuttia.
Siirrä vanukas tarjoilukuppeihin ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Voit tarjoilla vanukasta myös vaikkapa kiisselin kanssa. Tähän tarkoitukseen sopii hyvin etenkin kiisseli, jossa on marjat mukana.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti