SOCIAL MEDIA

torstai 22. elokuuta 2019

Hölskykurkut

Suomessa on säilötty perinteisesti etikkaan jos jonkinlaista.

Tällä kertaa tein "Hölskykurkkuja" perinteiseen tapaan, hieman reseptiä muutellen. 
Perinteisesti näissä kurkuissa on käytetty tilliä, mutta itse en siitä niin välitä kurkkujen seassa, eli jätin ilman. Voit lisätä sitä oman maun mukaan. 

Huom! Tarvitset hölskyttelyyn sopivan rasian tai muun kannellisen astian. 

Ainekset:

3 kpl avomaankurkkua
4 tl sokeria
1 tl ruususuolaa
2 rkl luomuomenasiiderietikkaa

Siivuta kurkut ohuen ohuiksi viipaleiksi. 
Laita kurkut astiaan, jonka kannen saa tiiviisti kiinni.
Lisää muut aineet sekaan. 
Laita kansi hyvin kiinni.
Sitten vain "hölskyttelemään", kunnes kaikki ainesosat on menneet hyvin sekaisin. 

Voit tarjota kurkkuja heti tai antaa niiden olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.
Säilytä kurkut kylmässä. 

Voit kokeilla tehdä kurkkuja myös vaikkapa valkosipulilla tai erilaisilla yrteillä maustettuna. 
Vain mielikuvitus on rajana!



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti