Kahvia juodaan Suomessa enemmän kuin missään muualla maailmassa.
Kahvin ekologisuudesta ja alkuperästä puhutaan paljon. Olisi hyvä suosia Reilun kaupan kahvia (mikäli on kahvin kuluttaja ylipäänsä), sen vastuullisuuden ja vaikuttavuuden vuoksi.
Perinteisesti kahvi on keitetty Suomessa kuparipannulla.
Oma pannuni on periytynyt jo kolmannelle sukupolvelle, eli se on hyvin ekologinen.
Olen käyttänyt kahvinkeittoon pannua aina kotona kahvia keittäessä, ja usein vieraat hämmästelevätkin kahvin hyvää makua.
Ainekset:
Vettä
Reilunkaupan kahvia (pannujauhatus jos on, jos ei normaalitkin röpöt käy)
Keitä vesi kiehuvaksi.
Kun vesi kiehuu, siirrä kattila pois liedeltä.
Lisää sekaan kahvi.
Oma pannuni on 2 litran pannu, ja suhteessa siihen tulevaan veden määrään olen laittanut 10 reiluhkoa lusikallista kahvia. Eli 10 rkl täyteen pannuun, 5 rkl puolikkaaseen jne.
Sekoita hieman lusikalla.
Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja anna sen kiehahtaa.
Kun se on kiehahtanut, siirrä pannu pois levyltä.
Lorauta sekaan vielä hieman vettä, jotta kahvi "säikähtää". Näin purut laskeutuvat paremmin.
Odota vielä hetken aikaa, että purut ehtivät laskeutua.
Kahvi on valmista tarjottavaksi, kun kaataessa ei tule enää alkukaadon jälkeen puruja kahvin seassa. Alkukaatoa kaataessa ensin tulee aina hieman puruja; ne on jääneet kannunnokkaan odottamaan.
Tarjoile kahvi sellaisenaan, tai maidon/kerman/sokerin kanssa.
Kahvin ekologisuudesta ja alkuperästä puhutaan paljon. Olisi hyvä suosia Reilun kaupan kahvia (mikäli on kahvin kuluttaja ylipäänsä), sen vastuullisuuden ja vaikuttavuuden vuoksi.
Perinteisesti kahvi on keitetty Suomessa kuparipannulla.
Olen käyttänyt kahvinkeittoon pannua aina kotona kahvia keittäessä, ja usein vieraat hämmästelevätkin kahvin hyvää makua.
Ainekset:
Vettä
Reilunkaupan kahvia (pannujauhatus jos on, jos ei normaalitkin röpöt käy)
Keitä vesi kiehuvaksi.
Kun vesi kiehuu, siirrä kattila pois liedeltä.
Lisää sekaan kahvi.
Oma pannuni on 2 litran pannu, ja suhteessa siihen tulevaan veden määrään olen laittanut 10 reiluhkoa lusikallista kahvia. Eli 10 rkl täyteen pannuun, 5 rkl puolikkaaseen jne.
Sekoita hieman lusikalla.
Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja anna sen kiehahtaa.
Kun se on kiehahtanut, siirrä pannu pois levyltä.
Lorauta sekaan vielä hieman vettä, jotta kahvi "säikähtää". Näin purut laskeutuvat paremmin.
Odota vielä hetken aikaa, että purut ehtivät laskeutua.
Kahvi on valmista tarjottavaksi, kun kaataessa ei tule enää alkukaadon jälkeen puruja kahvin seassa. Alkukaatoa kaataessa ensin tulee aina hieman puruja; ne on jääneet kannunnokkaan odottamaan.
Tarjoile kahvi sellaisenaan, tai maidon/kerman/sokerin kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti