SOCIAL MEDIA

maanantai 19. elokuuta 2019

Kotimainen kasviswräppi

Tätä kasviswräppiä oli ilo tehdä.
Wräppi koostuu vehnärieskan sisään käärityistä kotimaisista kasviksista ja lisukkeista.


Ainekset:

4 vehnärieskaa
Puolikas kesäkurpitsa
Puolikas pienestä punakaalista
4-5 lehteä lehtikaalia (vaikkapa luomuna Stadin puutarhurilta: http://www.stadinpuutarhuri.fi/ )
Öljyä
Suolaa
Pippuria
Kuminaa
Tuoretta meiramia
Puoli purkkia kermaviiliä tai Ruoka& Dippi Koskenlaskijaa

Valmista vehnärieskat tällä ohjeella.


Halkaise kesäkurpitsa keskeltä kahtia. Leikkaa puoliskot pitkittäissuunnassa ohuiksi siivuiksi.
Kuullota siivut öljyssä ja mausta suolalla, pippurilla ja kuminalla. Kun kesäkurpitsat ovat hieman pehmenneet, siirrä ne kulhoon odottamaan.
Huom! Tiesitkö, että Suomessa kasvaa villikuminaa? Lisätietoja löydät tästä.

Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi. Kuullota siivuja öljyssä. Lisää mausteeksi suolaa, pippuria ja tuoretta meiramia. Siirrä myös punakaali sivuun odottamaan. (Myös mäkimeiramia voit löytää villinä Suomesta, etenkin lounais-osissa )

Riivi lehtikaalista paloja, niin, että lehtirunko jää käyttämättä. Kuullota lehtiä hetki öljyssä. Lisää hieman suolaa.

Ota yksi vehnärieska. Levitä sen keskiosaan ensin muutamia lehtikaalin lehtiä, sitten kesäkurpitsasiivuja ja punakaalia. Jätä alareuna ja sivut ilman täytettä. Lisää päälle vielä hieman kermaviiliä tai Ruoka&Dippi Koskenlaskijaa (on juoksevampaa kuin tavallinen Koskenlaskija).


Taita rieskan alareunasta puolet täytteen päälle.
Rullaa sitten reunat vielä ympärille, niin saat kauniin paketin tarjottavaksi.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti