SOCIAL MEDIA

tiistai 13. elokuuta 2019

Kaura-perunarieska

Gluteeniton

Rieska on perinneleipää, jota tarjoillaan eri tavoin leivottuna eri puolilla Suomea. Rieskaa ei nostateta, eli siinä ei ole hiivaa tai hapatetta.

Tämä resepti on kaurajauhoilla leivottuun perunarieskaan. Voit tehdä sen ylijääneestä perunamuusista tai alusta alkaen keitetyistä perunoista.



Ainekset:

3 dl perunamuusia (mikäli sinulla ei ole valmista muusia, voit keittää perunat, muussata ne ja sekoittaa sekaan maitoa)
1 muna
Gluteenittomia kaurajauhoja
Suolaa
Loraus maitoa

Uuni 225 astetta.

Sekoita kananmuna muusin sekaan. Lisää myös suolaa oman maun mukaan.
Lisää jauhoja hiljalleen, kunnes taikina on sopivan paksua. Sen ei tulisi olla liian löysää, eikä liian kovaa, vaan sellaista, että siitä on helppo pyörittää palloja. Lisää tilkka maitoa ja sekoita vielä. Halutessasi voit lisätä myös aavistuksen verran rypsiöljyä.

Ota taikinasta sopivan kokoisia paloja, ja pyörittele hellästi niistä palloja. Laita pallot leivinpaperilla varustetun pellin päälle ja paina tasaisesti niin, että niistä tulee litteitä, noin sentin paksuisia.




Laita pelti uuniin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes rieskat ovat kypsiä.

Tällä ohjeella tehdyt rieskat ovat ihanan pehmeitä (etenkin tuoreina) ja lempeitä vatsalle.
Voit tarjota niitä välipalaksi sellaisenaan voin kanssa, tai vaikkapa lisukkeena keiton kanssa tarjoiltuna.














Ei kommentteja :

Lähetä kommentti