SOCIAL MEDIA

maanantai 19. elokuuta 2019

Vehnärieska

Vehnärieska on ohut leipä, jonka sisään voit kääräistä helposti mitä tahansa tai syödä sitä sellaisenaan, vaikka keiton lisukkeena.


Tästä ohjeesta tulee neljä rieskaa.

Ainekset:
2 kuppia vehnäjauhoja
Vajaa kuppi vettä
1-2 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
(Loraus öljyä)

Laita vehnäjauhot taikinakulhoon ja sekoita sekaan suola ja ruokasooda. Lisää hiljalleen vettä samalla sekoittaen. Sekoita vettä kunnes taikina irtoaa reunoista ja on kiinteää. Voit lisätä lorauksen rypsiöljyä. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Taikinan tulisi olla kiinteää, joustavaa ja sellaista, että se ei tartu. 
Anna taikinan seisoa liinan alla vähintään puoli tuntia. 

Jaa taikina neljään osaan.


Kaulitse osaset pyöreähköiksi, muutaman millin ohuiksi rieskoiksi.


Paista rieskat paistinpannulla isolla lämmöllä molemmin puolin. Paistoaika ei ole pitkä.
Rieska on valmis kun siinä on kauniisti ruskeita täpliä. Huom! Ethän paista öljyssä, sillä rieskat palaa siinä helposti.
















2 kommenttia :

  1. Rieska on helppo ja hyvä leipänen! Tullut nuorempana tehtyä paljonkin, ja nyt pitkän tauon jälkeen tein taas, ja oli onnistunutta! Ainoa miinus pannurieskassa on tässä tapauksessa se, että meidän asunto on vanha ok talo ilman liesituuletinta, ja muutenkin keskeneräinen, niin asunto on usean tunnin harmaana savusta, muta annetaan anteeksi kun rieskat onnistuivat :D

    VastaaPoista