Kuohkea vispipuuro maistuu välipalana tai jälkiruokana.
Tässä reseptissä on käytetty tavallisten mannasuurimoiden sijaan spelttimannaa.
Speltin viljelystä on löytöjä Suomessa jo 300-luvulta. Sitä kutsutaan alkuviljaksi; joka sopiikin hyvin myös tämän blogin teemaan; ollaan siis ihan aiheen juuritasolla.
Speltti sopii ominaisuuksiensa mukaan hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn. Se mukautuu luonnon omaan kiertoon, eikä vaadi paljon kasvaakseen.
Tässä ohje maukkaaseen speltti-vispipuuroon.
Ainekset:
1 litra vettä
2,5 dl luomu spelttimannaa
3-4 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
Mittaa vesi kattilaan.
Lisää sekaan puolukat, sokeri ja suola.
Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua joitakin minuutteja, jotta puolukat pehmenevät.
Lisää samalla sekoittaen joukkoon spelttimanna.
Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Vatkaa sähkövatkaimella puuroa noin 10 minuuttia tai kunnes siitä tulee kuohkeaa ja vaaleaa.
Tarjoile sellaisenaan tai maidon kanssa.
Tässä reseptissä on käytetty tavallisten mannasuurimoiden sijaan spelttimannaa.
Speltin viljelystä on löytöjä Suomessa jo 300-luvulta. Sitä kutsutaan alkuviljaksi; joka sopiikin hyvin myös tämän blogin teemaan; ollaan siis ihan aiheen juuritasolla.
Speltti sopii ominaisuuksiensa mukaan hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn. Se mukautuu luonnon omaan kiertoon, eikä vaadi paljon kasvaakseen.
Tässä ohje maukkaaseen speltti-vispipuuroon.
Ainekset:
1 litra vettä
2,5 dl luomu spelttimannaa
3-4 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
Mittaa vesi kattilaan.
Lisää sekaan puolukat, sokeri ja suola.
Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua joitakin minuutteja, jotta puolukat pehmenevät.
Lisää samalla sekoittaen joukkoon spelttimanna.
Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Vatkaa sähkövatkaimella puuroa noin 10 minuuttia tai kunnes siitä tulee kuohkeaa ja vaaleaa.
Tarjoile sellaisenaan tai maidon kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti