SOCIAL MEDIA

maanantai 26. elokuuta 2019

Vispipuuro spelttimannasta

Kuohkea vispipuuro maistuu välipalana tai jälkiruokana.
Tässä reseptissä on käytetty tavallisten mannasuurimoiden sijaan spelttimannaa.



Speltin viljelystä on löytöjä Suomessa jo 300-luvulta. Sitä kutsutaan alkuviljaksi; joka sopiikin hyvin myös tämän blogin teemaan; ollaan siis ihan aiheen juuritasolla. 
Speltti sopii ominaisuuksiensa mukaan hyvin luonnonmukaiseen viljelyyn. Se mukautuu luonnon omaan kiertoon, eikä vaadi paljon kasvaakseen.

Tässä ohje maukkaaseen speltti-vispipuuroon.

Ainekset:

1 litra vettä
2,5 dl luomu spelttimannaa
3-4 dl puolukoita
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa

Mittaa vesi kattilaan.
Lisää sekaan puolukat, sokeri ja suola.
Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua joitakin minuutteja, jotta puolukat pehmenevät.
Lisää samalla sekoittaen joukkoon spelttimanna.
Keitä 2 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Anna jäähtyä jonkin aikaa.
Vatkaa sähkövatkaimella puuroa noin 10 minuuttia tai kunnes siitä tulee kuohkeaa ja vaaleaa.

Tarjoile sellaisenaan tai maidon kanssa.









Ei kommentteja :

Lähetä kommentti