Towards the evening sun - Tyrnisiirapin resepti syntyi spontaanisti iltakävelyllä.
Loppukesä on ihanaa aikaa, kun voi yllättäin löytää kaikenlaista lähimetsistä tai niiden laitamilta. Tällä kertaa löysin tyrnimarjapensaan.
Tyrnimarjat sisältää runsaasti c-vitamiinia. Sillä on monia terveydellisiä vaikutuksia. Suomessa tyrnimarjaa kasvaa luonnonvaraisena mm. Pohjanlahden rannikolla, ja sitä viljellään eri puolilla Suomea.
Towards the evening sun - jotta pysyisit virkeänä, ole hyvä!
Ainekset:
Tyrnimarjoja
Sokeria
Vettä
Kanelia
Laita marjat ja sokeri kattilaan. Suhteen tulisi olla suunnilleen 1 osa tyrniä, 2 osaa sokeria.
Sekoita joukkoon tilkka vettä. Anna seoksen kuumentua samalla sekoittaen. Sekoita koko ajan, kunnes marjat ovat täysin pehmenneet. Lisää sekaan kaneli.
Siivilöi seos. (Älä heitä pois siivilään jääviä siemeniä, voit käyttää ne vaikka jonkin annoksen koristeluun tai syödä sellaisenaan. Ne on herkullisia.)
Seos kiinteytyy jäähtyessään. Vettä on siis hyvä olla seoksessa sen verran, että se on riittävän notkeaa lämpimänä ollessaan. Jos siirappi kovettuu liikaa, voit notkistaa sen helposti lämmittämällä.
Siirappi sopii erilaisten jälkiruokien lisukkeeksi, sekä niiden koristeluun. Sellaisenaankin sitä voi tehdä mieli maistella, niin herkullista tuli. :)
Valmis siirappi on kirkasta ja kauniin väristä. Kts. Kuva alla.
Loppukesä on ihanaa aikaa, kun voi yllättäin löytää kaikenlaista lähimetsistä tai niiden laitamilta. Tällä kertaa löysin tyrnimarjapensaan.
Tyrnimarjat sisältää runsaasti c-vitamiinia. Sillä on monia terveydellisiä vaikutuksia. Suomessa tyrnimarjaa kasvaa luonnonvaraisena mm. Pohjanlahden rannikolla, ja sitä viljellään eri puolilla Suomea.
Towards the evening sun - jotta pysyisit virkeänä, ole hyvä!
Ainekset:
Tyrnimarjoja
Sokeria
Vettä
Kanelia
Laita marjat ja sokeri kattilaan. Suhteen tulisi olla suunnilleen 1 osa tyrniä, 2 osaa sokeria.
Sekoita joukkoon tilkka vettä. Anna seoksen kuumentua samalla sekoittaen. Sekoita koko ajan, kunnes marjat ovat täysin pehmenneet. Lisää sekaan kaneli.
Siivilöi seos. (Älä heitä pois siivilään jääviä siemeniä, voit käyttää ne vaikka jonkin annoksen koristeluun tai syödä sellaisenaan. Ne on herkullisia.)
Seos kiinteytyy jäähtyessään. Vettä on siis hyvä olla seoksessa sen verran, että se on riittävän notkeaa lämpimänä ollessaan. Jos siirappi kovettuu liikaa, voit notkistaa sen helposti lämmittämällä.
Siirappi sopii erilaisten jälkiruokien lisukkeeksi, sekä niiden koristeluun. Sellaisenaankin sitä voi tehdä mieli maistella, niin herkullista tuli. :)
Valmis siirappi on kirkasta ja kauniin väristä. Kts. Kuva alla.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti