SOCIAL MEDIA

maanantai 26. elokuuta 2019

Kerrostalkkunahyve

Lapsilla on usein hyvin suuri mielikuvitus. Niin oli minullakin. Luulin lapsena, että talkkunalla olisi jotain tekemistä kalkkunan kanssa. Ja kammoksuin talkkunaa, koska minusta tuntui oudolta, että jokin jauho olisi tällaisesta alkuperästä lähtöisin. Sittemmin käsitykseni asiasta on tullut oikaistua, ja voin hyvin mielin syödä talkkunaa, joka on siis herkullinen kotimainen viljoista paahtamalla tehty seos (eikä sillä ole mitään tekemistä kalkkunan kanssa :) ).

Perinteisesti talkkunahyve valmistetaan sekoittamalla talkkunaa, marjoja, sokeria ja kermaa.
Tämä hyve on valmistettu hieman kevennettynä.
Kerman sijaan olen käyttänyt jogurttia, mutta se on silti todella maistuva ja makea herkku.
Sokeria ei tarvitse lisätä tähän hyveeseen.
Sen aineita ei ole myöskään sekoitettu sekaisin, kuten alkuperäisessä, vaan ne laitetaan kerroksittain lasiin tai tarjoilumaljaan.



Ainekset:

Maustamatonta luonnonjogurttia
Talkkunaa
Marjoja tai hilloa (vaikkapa Summanmutikan Taivaallista aronia-omenahilloketta)

Kaada muutama sentti jogurttia lasin tai muun astian pohjalle.
Lisää seuraavaksi ohuehko kerros talkkunaa ja sitten marjoja/ hilloa. Toista sama muutaman kerran, kunnes astia on riittävän täynnä.

Tämä kerrostalkkunahyve sopii tarjottavaksi vaikkapa aamiaisella, välipalana tai jälkiruokana.

Voit ripotella annoksen päälle vaikkapa kotimaisia pellavansiemeniä tai auringonkukan siemeniä.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti