Tykkää kuin hullu puurosta- on suomalainen sanonta.
Tulkintoja sanonnan alkuperästä on monia.
Itse olen käsittänyt sen niin, että jokin ei ole yleisesti pidettyä, mutta yhtäkkiä joku pitääkin siitä ja vieläpä kovasti. Voisi olettaa, että puuro on yksi sellaisista ruoista, joka ei kaikille vaan kertakaikkiaan maistu.
Mielestäni sanonta sopii oivallisesti tähän reseptiin, joka voi yllättäin maistuakin, jopa sellaiselle, joka ei muuten niin puurosta pidä.
Reseptin ainesosana olevat leivänkannikat saattavat myös kuulostaa hiukan erikoiselta puuron seassa. Leivänkannikat antavat puurolle enemmän pureksittavaa ja vähentävät hävikkiä.
Ainekset:
3-4 dl vettä
1,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
1-2 omenaa (riippuen omenan koosta. Pienempiä voi olla muutama, isompia riittää yksi)
1 dl ruokosokeria
1 rkl kardemummaa
3 tl vaniljaa
1-2 tl suolaa maun mukaan
2-3 kauraleivänkannikkaa (täyttä kauraa)
Voita
Laita pellavansiemenet likoamaan veteen.
Anna niiden liota tunnista kahteen, tai jopa yön yli.
Kuori ja pilko omenat pieniksi, noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
Pieni leivänkannikat hieman omenapaloja isommiksi paloiksi.
Sekoita veden ja pellavansiementen sekaan pilkotut leivänkannikat, sokeri, kardemumma, vanilja sekä suola. Lisää omenakuutiot.
Anna seoksen kiehahtaa.
Lisää sitten kaurahiutaleet.
Anna kiehua kannen alla 5-8 minuuttia riippuen siitä, miten pehmeästä puurosta pidät.
Tarjoile puuro voisilmän kanssa. Nam!
Tulkintoja sanonnan alkuperästä on monia.
Itse olen käsittänyt sen niin, että jokin ei ole yleisesti pidettyä, mutta yhtäkkiä joku pitääkin siitä ja vieläpä kovasti. Voisi olettaa, että puuro on yksi sellaisista ruoista, joka ei kaikille vaan kertakaikkiaan maistu.
Mielestäni sanonta sopii oivallisesti tähän reseptiin, joka voi yllättäin maistuakin, jopa sellaiselle, joka ei muuten niin puurosta pidä.
Reseptin ainesosana olevat leivänkannikat saattavat myös kuulostaa hiukan erikoiselta puuron seassa. Leivänkannikat antavat puurolle enemmän pureksittavaa ja vähentävät hävikkiä.
Ainekset:
3-4 dl vettä
1,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl pellavansiemeniä
1-2 omenaa (riippuen omenan koosta. Pienempiä voi olla muutama, isompia riittää yksi)
1 dl ruokosokeria
1 rkl kardemummaa
3 tl vaniljaa
1-2 tl suolaa maun mukaan
2-3 kauraleivänkannikkaa (täyttä kauraa)
Voita
Laita pellavansiemenet likoamaan veteen.
Anna niiden liota tunnista kahteen, tai jopa yön yli.
Kuori ja pilko omenat pieniksi, noin sormenpään kokoisiksi kuutioiksi.
Pieni leivänkannikat hieman omenapaloja isommiksi paloiksi.
Sekoita veden ja pellavansiementen sekaan pilkotut leivänkannikat, sokeri, kardemumma, vanilja sekä suola. Lisää omenakuutiot.
Anna seoksen kiehahtaa.
Lisää sitten kaurahiutaleet.
Anna kiehua kannen alla 5-8 minuuttia riippuen siitä, miten pehmeästä puurosta pidät.
Tarjoile puuro voisilmän kanssa. Nam!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti