SOCIAL MEDIA

maanantai 19. elokuuta 2019

Kaneli-sokerikorput

Kanelisokerikorput maistuvat etenkin lapsille, vaikkapa kiisselin kanssa.

Korput valmistuvat kädenkäänteessä. Resepti on oivallinen ruokahävikin vähentäjä.
Voit käyttää korppuihin vanhoja pullapalasia, tai tehdä niitä varta vasten taikinasta alkaen. Tällä kertaa käytin korppujen tekoon vuokapullaa.

Ainekset:

Vuokapullaa tai kuivahtaneita pullan paloja
Voita (50-100g yhtä kokonaista vuokapullaa kohden, riippuen siitä kuinka voisia haluat tehdä)
Sokeria
Kanelia

Uuni 75 astetta

Leikkaa pulla noin sentin paksuisiksi siivuiksi.
Sulata voi.
Sekoita kaneli ja sokeri keskenään laakealle lautaselle.
Voitele pullasiivu kerrallaan voilla. Voit voidella halutessasi molemmin puolin. Kasta se sen jälkeen kanelisokeriseokseen.
Asettele siivut pellille.
Laita pelti uuniin ja anna kuivua korpuiksi. Voit käännellä paloja muutaman kerran kuivumisen aikana.


Vinkki! Jos haluat tehdä suolaisia korppuja, käytä leipää, kasta se öljyssä, ja ripottele sitten päälle vaikkapa kuivattuja yrttejä ja hieman suolaa.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti