SOCIAL MEDIA

perjantai 2. elokuuta 2019

Marjamehun perusohje

Perusohje marjoista tehtävään mehuun. Tässä ohjeessa ei käytetä mehumaijaa, vaan tehdään tarpeen mukaan pieniä määriä mehua.
Voit tehdä mehuja ympäri vuoden, pakastemarjat sopivat hyvin tähänkin tarkoitukseen. 

Ainekset:
Marjoja (esim. rasia pakastemarjoja) 
Vettä
Sokeria. 

Vettä on hyvä olla sen verran, että marjat saa kellua vedessä vapaasti. Pienen pakasterasian marjamäärään riittänee puoli litraa. Mehuun voi lisätä vettä tarjoilun yhteydessä, mikäli haluaa siitä laimeampaa. Sokeria tähän määrään noin desin verran.

Laita ainekset kattilaan. Kiehauta seos. Siivilöi seos ja puserra marjoja niin, että kaikki mehu irtoaa. 

Voit maustaa mehua eri tavoin. Kaneli, kardemumma, neilikka tai vaikkapa erilaiset marjasekoitukset antavat monia vaihtoehtoja mehun tekoon. 

Kuvassa oleva mehu on tehty punaviinimarjoista ja se on maustettu kanelilla, vaniljalla ja sitruunasta puristetulla mehulla. Punaviinimarjan kanssa voisi sopia sekoituksena myös hyvin vaikka makeista omenoista tehty mehu.







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti