SOCIAL MEDIA

keskiviikko 28. elokuuta 2019

Ruusunmarjakastike

Tämä ruusunmarjakastike sopii vaikkapa suklaakakun päälle. Voit tarjota sitä myös vaikkapa maustamattoman jogurtin tai vaniljajäätelön kanssa. (Sopii myös kerrostalkkunahyveeseen )


Ainekset:

Ruusunmarjoja
Sokeria
Vettä

Leikkaa kannat pois marjoista.
Puolita marjat ja ota siemenet pois.
Laita marjat kattilaan ja lisää vettä suhteessa marjojen määrään. Esim. 2 dl perattuja marjoja, 1 dl vettä jne.
Lisää myös sokeri samaan tapaan suhteessa marjojen määrään. Esim. 2 dl marjoja, 0,75 dl sokeria tai oman maun mukaan.

Keitä marjoja kunnes ne ovat pehmenneet täysin.
Lisää tarvittaessa vettä keittämisen aikana.
Maistas sokerin määrä. Kastikkeen tulisi olla juoksevaa, mutta ei liian vetistä (eikä hillomaista).

Kaada seos siivilän läpi astiaan.
Puserra marjoja siivilää vasten niin, että kaikki marjoista irtoava hedelmäliha tulee kastikkeen sekaan.

Marjoista jää lopulta vähän jäljelle, siemenien yms. poistamisen jälkeen. Tämä on hyvä huomioida kerätessä marjoja!








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti