SOCIAL MEDIA

keskiviikko 7. elokuuta 2019

Karjalanpaisti

Gluteeniton, laktoositon

Karjalanpaisti on helppo perusruoka. 

Tämä ohje on karjalanpaistiin, joka valmistuu muutamassa tunnissa, eli sopii vaikka arki-iltaan. 
Voit myös kypsentää lihan pienemmällä lämpötilalla (esim. 80 astetta), silloin liha kypsyy hitaammin ja valmistusaika on useita tunteja. Mitä kauemmin liha on uunissa, sen maukkaampaa siitä tulee. 

Ainekset:

800g karjalanpaistilihaa
2 sipulia (käytin sipulit varsineen, näin kesäaikaan kun on helppo käyttää tuoreena koko sipulin osat)
2 tl suolaa
10 kokonaista mustapippuria
Vettä

Uuni 175 astetta

Anna lihan olla huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen uuniinlaittoa.
Lohko sipulit. Asettele liha ja sipuli uunivuokaan. Sirottele sekaan suola ja mustapippuri. 




Kaada vettä sekaan sen verran, että lihat peittyvät. Kypsennä uunissa muutama tunti tai kunnes liha on kypsynyt mureaksi. 




Tarjoile muusin tai perunoiden kanssa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti