SOCIAL MEDIA

sunnuntai 9. elokuuta 2020

Tuulomantorttu (Gluteeniton)

Gluteeniton 

Tuulomantorttu on kotoisin Porin seudulta.

Se on mokkapalojen vaalea versio, jonka pohjassa ei käytetä kaakaojauhetta.



Ainekset:

Pohja:
200 g luomuvoita
4 luomukananmunaa
Kuppi sokeria
Puoli kuppia vettä
2 täyttä kuppia gluteenittomia kaurajauhoja
Puoli kuppia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
250g tomusokeria
3-4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3-4 tl pikakahvijauhetta (tai jotakin kahvinkorviketta. Itse käytin Barley Cup- nimistä kahvinkorvikejauhetta)
Muutama ruokalusikallinen vettä
50 g sulatettua voita

Sulata voi.
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää muna-sokerivaahtoon kuivat aineet, sekä vesi.
Sekoita kevyesti.
Lisää vielä voisula.

Kumoa taikina leivinpaperoidulle uuninpellille.
Paista noin vartti uunin keskitasossa.
Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla tai hammastikulla. (Kun ei tartu taikinaa, on valmista.)

Jäähdytä pohja ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrute.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon sitten sulatettu voi ja muutama rkl vettä, kunnes saat sopivan notkean kuorrutteen.
Vettä voi lisätä tarvittaessa.


Levitä kuorrute pohjan päälle ohueksi kerrokseksi.


Voit käyttää apuna lastaa.

Voit halutessasi sirotella päälle nonparelleja tai kookoshiutaleita.



Anna jäähtyä viileässä ennen leikkaamista.

Ps. Voit pakastaa torttua, joko kuorrutteella tai ilman. Jos pakastat ilman kuorrutetta, se on helppo valmistaa vaikka yllätysvieraiden saapuessa nopeasti!




Pps. Taidan kokeilla jokin kerta tehdä tätä mantelijauhosta. Voisi sopia hyvin!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti