SOCIAL MEDIA

maanantai 31. elokuuta 2020

Vanhan ajan jälkiruoka

Tämä Vanhan ajan jälkiruoka syntyy omenoista, riisipuurosta ja valkuisvaahdosta.


Itselleni tämä jälkiruoka muistuttaa isoäitieni ruokapöydästä (vaikkakaan en muista oliko heidän luonaan koskaan juuri tätä herkkua tarjolla); siinä on jotakin hyvin kodikasta ja perinteistä, kuten heidän luonaan oli. 


Ainekset:

Muutama isohko omena
Jotakin punaista mehua omenoiden keittämiseen. Itse käytin tällä kertaa aronioista tehtyä mehua.
Kanelia

Puuro:
Litra luomumaitoa
Noin desi puuroriisiä
2 rkl luomuvoita
Suolaa
2 keltuaista
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuorrute:
2 valkuaista
1-2 rkl sitruunamehua
2 rkl tomusokeria

Keitä riisipuuro. (Klikkaa tarvittaessa: Riisipuuron ohje )
Lisää loppuvaiheessa kevyesti vaahdotettu keltuais-sokeriseos, sekä vaniljasokeri ja suola.

Kuori omenat puuron kypsymistä odotellessa.
Halkaise ne kahtia ja poista siemenkodat.
Keitä omenoita punaisessa mehussa kunnes ne ovat hieman kuultavia. Lisää keitinmehuun kanelia, jotta saat lisää makua omenoihin.


Valuta mehu omenoista. Tämä jäi itsellä tällä kertaa tekemättä, ja kuorrutteeseen jäi siksi mehusta omenien ympärille renkaat....

Kun puuro ja omenat ovat valmiina, vatkaa valkuaisvaahto kovaksi.
Lisää joukkoon hieman tomusokeria ja sitruunamehua ja sekoita varovasti.

Voitele laakea vuoka.
Kumoa puuro vuokaan.
Tasoittele valkuisvaahto puuron päälle.
Painele omenat kevysti joukkoon.

Paista uunissa (200astetta) kunnes valkuaisvaahto on saanut kevyen rusketuksen.


Voit tarjoilla jälkiruoan sellaisenaan tai vaikkapa kiisselin tai muun marjoista tms. tehdyn kastikkeen kanssa. Myös riisipuuroon sopiva kaneli-sokeri sopii myös tähän!



















Ei kommentteja :

Lähetä kommentti