SOCIAL MEDIA

maanantai 10. elokuuta 2020

Helppo mustikkajäätelö

Tänä vuonna on metsät olleet pullollaan mustikkaa. Kuinka ihanaa onkaan viettää aikaa metsän rauhassa marjoja keräillen!

Tämä yksinkertainen mustikkajäätelöresepti syntyi erään metsäretken jälkeen. 


Ainekset:
Purkki konsendoitua maitoa
Purkki luomukermaa
Muutama desi mustikoita+sokeria

Keitä mustikoita jonkin aikaa pienessä vesimäärässä, jotta ne pehmenevät. 
Lisää joukkoon maun mukaan sokeria. 
Kun mustikat ovat kypsyneet, soseuta seos sauvasekoittimella tms. 
Anna seoksen jäähtyä. 

Kun mustikkaseos on jäähtynyt, voit alkaa jäätelön valmistuksen. 
Tällä kertaa en voinut käyttää jäätelökonetta, sillä omassamme on jotain vikaa, eikä jäätelö jäädy kuten aiemmin. Tein siis tämän version pakastimessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Sekoita kondensoitu maito ja kerma keskenään.
Voit halutessasi lisätä joukkoon vaniljasokeria.

Siirrä seos pakastamiseen sopivaan astiaan. 
Lisää mustikkaseos ohuena vanana samalla sekoittaen maitoseoksen joukkoon. 


Voit jättää jäätelön samanlaiseksi kuin kuvassa tai sekoittaa mustikkaseoksen koko jäätelöön, jolloin väri on tasainen. 

Laita seos pakastimeen ja anna jäätyä mielellään yön yli.

Ota jäätelö lämpenemään hieman ennen tarjoilua.

Huom! Kondensoidun maidon myötä jäätelöstä tulee melko makeaa. Ei siis tarvitse lisätä sokeria. Jos haluat lisätä toisen purkin kermaa, makeus riittää sellaisenaan myös siihen määrään. 

(Pahoittelut, tällä kertaa en ehtinyt ottaa kuvaa valmiista jäätelöstä, kun meni jo parempiin suihin :) ) 

Kauniita loppukesän päiviä lukijoille!




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti