SOCIAL MEDIA

torstai 17. syyskuuta 2020

Punajuurkiiselj

Nyt on tehty punajuuresta jos jonkinlaista soppaa, kiisseliä sun muuta. Postaan ensimmäisenä tämän punajuurikiisselin (savolaisittain punajuurkiiselj) ohjeen.

Punajuurikiisselin väri on todella vaikuttava, näissä kuvissa ei pääse ihan parhaimmilleen. 

Se on herkullinen ja näyttävä jälkiruoka tai välipala.


Ainekset:

1/4 osa punajuurten keitinlientä

3/4 osaa vettä

Sokeria maun mukaan

Perunajauhoja saman verran kuin muutenkin kiisselin nesteen määrään tulisi (esim. 1 litra nestettä, 4-5 rkl perunajauhoja) 

Lisäksi vadelmia 

Mittaa nesteet kattilaan. 

Lisää joukkoon sokeria maun mukaan. Sokeria voi lisätä vielä valmiiseenkin kiisseliin tarvittaessa, eli ei kannata laittaa tässä vaiheessa liikaa.

Kuumenna neste kiehuvaksi. 

Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja vatkaa seos kiehuvaan nesteeseen. 

Anna kiehahtaa. (Sen verran, että kuplii kerran tai pari.)

Kaada valmis kiisseli tarjoilukulhoon. 


Voit tarjoilla kiisselin sellaisenaan tai lisätä joukkoon vadelmia (tai muita sopivan makuisia marjoja). Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta ne ensin.

Tarjoile punajuurikiisseli perinteisesti kermavaahdon, tai nykypäivän vegaanisena versiona vaikkapa kauravaniljakastikkeen kanssa.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti