Tämä peruna-pekonisalaatti sopii hyvin kesäiseen ruokapöytään.
Ainekset:
Kilo kotimaisia luomuperunoita
Pari pakettia kotimaista pekonia
Pari kevätsipulia
2-3 valkosipulin kynttä
Herneenversoja
Kourallinen kotimaisia luumutomaatteja
Suolaa
Pippuria
Öljyä
Hieman majoneesia tai vastaavaa.
Keitä perunat suolavedessä kypsiksi.
Pese ja pilko sipuli.
Kuori ja pilko myös valkosipuli.
Pese ja puolita tomaatit.
Pilko pekonit ohuiksi siivuiksi.
Lorauta öljyä pannulle ja lisää sipulin valkoinen osa, valkosipuli ja pekonit.
Paista kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Puolita kypsät perunat ja asettele ne tarjoilu astiaan.
Lisää päälle pekoniseos ja puolitetut tomaatit.
Koristele herneenversoilla ja sipulin vihreillä osilla.
Sekoita majoneesin joukkoon hieman vettä, jotta siitä tulee juoksevaa.
Kaada seos salaatin päälle.
Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Ps. Olisipa ihanaa, kun voisi käyttää mahdollisimman paljon lähellä tuotettua; omasta puutarhasta tai lähituottajilta. Lihatkin miastuvat ihan erilaiselta, kun hakee suoraan tuottajalta.
Omavaraisuudestakin on paljon puhetta ja esimerkiksi facebookista löytyy ryhmiä siihen liittyen.
Pps. Blogissa on julkaistu ahkerasti kuluneen vuoden aikana.
Blogin pitäminen on ollut kiinnostavaa ja hauskaa, ja siinä on samalla oppinut paljon uutta.
Nyt kesällä reseptejä tulee ilmestymään harvakseltaan; kesäpäivät tulee varmasti kulumaan suurelta osin lomia vietellessä ja maisemia ihaillessa!
Ihania kesäpäiviä kaikille lukijoille!!!
Ainekset:
Kilo kotimaisia luomuperunoita
Pari pakettia kotimaista pekonia
Pari kevätsipulia
2-3 valkosipulin kynttä
Herneenversoja
Kourallinen kotimaisia luumutomaatteja
Suolaa
Pippuria
Öljyä
Hieman majoneesia tai vastaavaa.
Keitä perunat suolavedessä kypsiksi.
Pese ja pilko sipuli.
Kuori ja pilko myös valkosipuli.
Pese ja puolita tomaatit.
Pilko pekonit ohuiksi siivuiksi.
Lorauta öljyä pannulle ja lisää sipulin valkoinen osa, valkosipuli ja pekonit.
Paista kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Puolita kypsät perunat ja asettele ne tarjoilu astiaan.
Lisää päälle pekoniseos ja puolitetut tomaatit.
Koristele herneenversoilla ja sipulin vihreillä osilla.
Sekoita majoneesin joukkoon hieman vettä, jotta siitä tulee juoksevaa.
Kaada seos salaatin päälle.
Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
Ps. Olisipa ihanaa, kun voisi käyttää mahdollisimman paljon lähellä tuotettua; omasta puutarhasta tai lähituottajilta. Lihatkin miastuvat ihan erilaiselta, kun hakee suoraan tuottajalta.
Omavaraisuudestakin on paljon puhetta ja esimerkiksi facebookista löytyy ryhmiä siihen liittyen.
Pps. Blogissa on julkaistu ahkerasti kuluneen vuoden aikana.
Blogin pitäminen on ollut kiinnostavaa ja hauskaa, ja siinä on samalla oppinut paljon uutta.
Nyt kesällä reseptejä tulee ilmestymään harvakseltaan; kesäpäivät tulee varmasti kulumaan suurelta osin lomia vietellessä ja maisemia ihaillessa!
Ihania kesäpäiviä kaikille lukijoille!!!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti