Tämä laiskanmummon täytekakku on odottanut jo pitkään julkaisua.
Nyt sain vihdoin reseptin koottua, vaikka se ei nimensäkään perusteella ollut kovin vaikea :)
Resepti on äidiltäni, joka teki tätä kakkua viime talvena syntymäpäivillään.
Nimen hän tietysti keksi samalla.
Kakku syntyy helposti ja on nopea hätävara, jos vaikka pakastat pohjan valmiiksi sopivaa tilannetta varten.
Ainekset:
Pohja:
4 kotimaista luomukananmunaa
Pari desiä luomuruokosokeria
Puoli kuppia luomuvehnäjauhoja
Puoli kuppia luomuperunajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
(Voit halutessasi käyttää mausteiden sijaan kaakaojauhetta, niin saat väriä kakkuun.)
Päälle:
Kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kotimaisia marjoja tai hilloa, mitä sattuu kaapissa olemaan
Uuni 200 astetta
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita.
Kumoa taikina leivinpaperoidulle uuninpellille ja paista kypsäksi.
Kypsyyden voit tarkistaa hammastikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, on valmista.
Anna pohjan jäähtyä. Voit tarjoilla kakun saman tien tai voit pakastaa pohjan.
Vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi.
Murustele kakkupohjaa tarjoiluastiaan ja lisää päälle kermaa/ vaniljakastiketta sekä joitakin kotimaisia marjoja/ hilloa.
Se on siinä!
Nyt sain vihdoin reseptin koottua, vaikka se ei nimensäkään perusteella ollut kovin vaikea :)
Resepti on äidiltäni, joka teki tätä kakkua viime talvena syntymäpäivillään.
Nimen hän tietysti keksi samalla.
Kakku syntyy helposti ja on nopea hätävara, jos vaikka pakastat pohjan valmiiksi sopivaa tilannetta varten.
Ainekset:
Pohja:
4 kotimaista luomukananmunaa
Pari desiä luomuruokosokeria
Puoli kuppia luomuvehnäjauhoja
Puoli kuppia luomuperunajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl pomeranssinkuorta
(Voit halutessasi käyttää mausteiden sijaan kaakaojauhetta, niin saat väriä kakkuun.)
Päälle:
Kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Kotimaisia marjoja tai hilloa, mitä sattuu kaapissa olemaan
Uuni 200 astetta
Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita.
Kumoa taikina leivinpaperoidulle uuninpellille ja paista kypsäksi.
Kypsyyden voit tarkistaa hammastikulla; kun taikina ei enää tartu tikkuun, on valmista.
Anna pohjan jäähtyä. Voit tarjoilla kakun saman tien tai voit pakastaa pohjan.
Vatkaa kerma tai vaniljakastike vaahdoksi.
Murustele kakkupohjaa tarjoiluastiaan ja lisää päälle kermaa/ vaniljakastiketta sekä joitakin kotimaisia marjoja/ hilloa.
Se on siinä!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti