SOCIAL MEDIA

tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kesäinen muunnelma Merimiespihvistä

Merimiespihvi - tai pikemminkin lihaisa pata, valmistetaan yleensä naudan sisäfileestä tai vastaavasta.
Rohkenin nyt kokeilla hieman erilaista versiota - kanasta, sillä meillä tällä hetkellä ei kaikki syö punaista lihaa. Sipulina toimii kevätsipuli.


Ainekset:

400-500 g kanan sisäfilettä
Kilo luomu perunoita
4-5 kevätsipulia
Muutama laakerinlehti
Liemikuutio
4 dl vettä
Suolaa
Mustapippuria

Voita paistamiseen ja voiteluun

Uuni 180 astetta

Siivuta kana.
Siivuta myös perunat ja kevätsipulit ohuiksi siivuiksi.

Sulata nokare voita pannulla.
Ruskista kanasiivut kevysti pannulla. Voit lisätä joukkoon hieman pippuria.
Kumua ruskistetut kanat erilliseen kulhoon.
Paista myös kevätsipulit kevyesti. (Älä pese pannua välissä, niin saat paremmat aromit liemeen.)
Siirrä myös sipulit sitten omaan kulhoon.
Valmista liemi lisäämällä tyhjälle pannulle noin neljä desiä vettä, liemikuutio sekä sopivasti suolaa ja pippuria.
Anna kiehahtaa kunne liemikuutio on sulanut.

Voitele sopiva vuoka tai pata voilla.
Kokoa sitten merimiespihvi seuraavasti.
Lado kerroksittain perunoita, kanaa ja sipulia.
Laita muutamia laakerinlehtiä myös väliin.
Päälimmäinen kerros tulisi olla perunoita.
Kumoa lopuksi liemi kaiken päälle.


Paista 1,5-2 h uunin keskitasossa.


Lopputuloksena syntyy maukas suolainen pata, jota voit tarjota esimerkiksi raikkaan raasteen tai vihersalaatin kanssa. Lautaselle jäävän herkullisen liemen voi lopuksi syödä leipäpalaan imeyttämällä. Nam!













Ei kommentteja :

Lähetä kommentti