SOCIAL MEDIA

torstai 25. kesäkuuta 2020

Puolukkarönttöset

Puolukkarönttöset ovat perinneherkkuja, jotka eivät hurmaa ulkonäöllään, vaan maullaan.



Ne ovat samaan aikaan sekä suolaisia, että makeita, eli voit tarjota niitä hyvinkin erilaisissa yhteyksissä.

Ainekset:

Kuoritaikina:
Reilu kuppi luomuruisjauhoja
Noin puoli kuppia luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
Noin kupillinen vettä

Täyte eli röppö:
Vajaa puoli kiloa jauhoisia perunoita (jos keität perunoita ruoalle, lisää rönttösiä varten vähän perunoita joukkoon niin tulee samalla)
1 dl luomuruisjauhoja
1 tl suolaa
1 dl luomuruokosokeria
Puoli kuppia puolukkasurvosta

Voiteluun: voita

Uuni 250 astetta

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. (Jos käytät jo kuorien kanssa keitettyjä, kuori perunat tässä vaiheessa.)
Soseuta perunat. Sekoita joukkoon ruisjauhot.
Ripottele vielä päälle hieman jauhoja ja peitä kannella.
Laita lämpimään paikkaan imeltymään 4 tunniksi. (Sopiva imeltymislämpötila on n. 60 astetta) Sekoita muutaman kerran imeltymisen aikana.
Lisää sitten joukkoon puolukkasurvos, sokeri ja suola, ja anna imeltyä vielä puolisen tuntia kannen alla.

Valmista sillä aikaa taikina.
Mittaa kuivat aineet kulhoon.
Lisää vettä hiljalleen, kunnes saat sopivan paksun ja kiinteän taikinan.
Vältä tekemästä taikinasta liian kuivaa, äläkä kuitenkaan jätä löysäksikään.
Vaivaa taikina tasaiseksi.

Jaa taikina 12 osaan.
Pyörittele osaset palloiksi ja kaulitse niistä ohuita n. 15 cm halkaisijaltaan olevia pyöreitä kuoria.
Lisää reilu ruokalusikallinen röppöä taikinakuoren keskelle.


Rypytä reunat (kuten karjalanpiirakoissa).



Paista rönttösiä vartin verran uunin keskitasossa.
Voitele kypsät rönttöset voilla.
Jäähdytä hetken aikaa ennen tarjoilua.


Nam!







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti