SOCIAL MEDIA

tiistai 16. kesäkuuta 2020

Juhannusjuusto

Tämä pohjalainen perinneherkku ei vaadi monia raaka-aineita, mutta se vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa.


Ainekset:

2,5 l mahdollisimman rasvaista maitoa (homogenoimatonta), esim. vanhan ajan maito tms., mielellään tietysti luomuna
1 tl juustonjuoksutinta
Ripaus suolaa

Lämmitä 2 litraa maitoa paksupohjaisessa kattilassa kädenlämpöiseksi.
Siirrä kattila pois levyltä ja lisää juustonjuoksutin.
Anna juoksettua puoli tuntia.
Viillä veitsellä pari viiltoa muodostuneeseen juustomassaan.
Keitä juusto 5-6 tuntia pienellä lämmöllä (itse pidin kakkosella ja välillä kolmosella), välillä sekoitellen.
Lisää loppu maito keittämisen puoli välissä.
Anna valmiin juuston tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Perinteisesti juhannusjuusto syödään sellaisenaan.
Joissakin resepteissä on lisätty hieman siirappia.
Minusta sen kanssa sopisi hyvin esimerkiksi kotimaiset lakat.


Hyvää Juhannusta!!!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti