Mustikkarättänä on savolainen herkku, jota kutsutaan myös musikkakukoksi.
Mustikkarättänään voit käyttää pakkasmustikoita, tai tuoreita, heti kun niitä pääsee taas poimimaan.
Ainekset:
Kuori:
Kaksi vajaata kupillista ruisjauhoja (luomuna paras)
Puoli kuppia sokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g luomuvoita
Täyte:
Pari pussia pakastemustikoita tai saman verran tuoreita Huom! Pakastemustikoita käyttäessä, lisää perunajauhoja riittävästi ja kuorikerros saisi olla melko paksu, jotta mustikat ei vilku.
Puoli kuppia sokeria
Puoli kuppia perunajauhoja
Uuni 200 astetta
Voitele ja jauhoja sopiva piirakkavuoka.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voi.
Nypi tasaiseksi taikinaksi.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Ota taikinasta noin kaksi kolmasosaa ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää sitten täyte.
Lisää lopuksi "kansi" tasoittelemalla lopputaikina piiraan päälle.
Paista uunin keskiosassa kauniin ruskeaksi.
Paistoaika n. 40 minuuttia.
Tarjoile valmis rättänä kerman, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Mustikkarättänään voit käyttää pakkasmustikoita, tai tuoreita, heti kun niitä pääsee taas poimimaan.
Ainekset:
Kuori:
Kaksi vajaata kupillista ruisjauhoja (luomuna paras)
Puoli kuppia sokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g luomuvoita
Täyte:
Pari pussia pakastemustikoita tai saman verran tuoreita Huom! Pakastemustikoita käyttäessä, lisää perunajauhoja riittävästi ja kuorikerros saisi olla melko paksu, jotta mustikat ei vilku.
Puoli kuppia sokeria
Puoli kuppia perunajauhoja
Uuni 200 astetta
Voitele ja jauhoja sopiva piirakkavuoka.
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voi.
Nypi tasaiseksi taikinaksi.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Ota taikinasta noin kaksi kolmasosaa ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää sitten täyte.
Lisää lopuksi "kansi" tasoittelemalla lopputaikina piiraan päälle.
Paistoaika n. 40 minuuttia.
Tarjoile valmis rättänä kerman, vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Ps. Voit tehdä rättänöistä myös pieniä, muffinsin kokoisia, kun teet ne esimerkiksi pieniin annosvuokiin tai metalliseen muffinsipeltiin.
Pps. Itsellä jäi tällä kertaa hieman liian vähän taikinaa peittelyyn; kukossa ei mustikoita saisi näkyä pinnalla lainkaan. Täytynee napata ensi kerralla uudet kuvat täysin onnistuneesta versiosta. ;)
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti