SOCIAL MEDIA

perjantai 3. heinäkuuta 2020

Avokukko ahvenesta

Avokukko syntyy muutamassa tunnissa, toisin kuin suljettu kukko.


Tässä kukossa käytin ahvenia, kun niitä oli saatavilla, usein se tehdään muikuista tai lohesta.

Ainekset:

Kuppi ruisjauhoja
Puoli kuppia vehnäjauhoja
Suolaa
Noin kupillinen vettä

Täyte:
Paketti pekonia tai possun kylkisiivuja
300-400 g kalaa (ahvenia, muikkuja, lohta, mitä vaan sattuu Ahti antamaan)
Suolaa maun mukaan

Suolaa kalat noin tuntia ennen valmistamista.
Laita ne kylmään odottamaan.

Valmis taikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään.
Lisää sitten hiljalleen vettä, kunnes saat sopivan kiinteän taikinan.
Vältä tekemästä liian kuivaa taikinaa.


Muotoile taikinasta soikion muotoinen pohja leivinpaperoidulle uuninpellille.
Käytä apuna ruisjauhoja, jotta pohja ei tartu.

Lisää sitten täyte seuraavasti.
Laita pekoni/ lihaviipaleita ensin pohjalle; jätä reunoista n. kolme cm vapaaksi rypytystä varten.
Lisää seuraavaksi (peratut) kalat.
Itse käytin tällä kertaa ahvenia, jotka oli muuten perattu, paitsi ruodot.


Ladoin sellaisenaan ne lihojen päälle. Kalaa olisi voinut olla hieman enemmänkin täytteeksi suhteessa pohjaan.


Ripottele vielä hieman ruisjauhoja kalojen päälle.

Rypytä sitten reunat kauniisti.


Paista ensin 250 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Laske sitten lämpö 180 asteeseen ja paista 1,5 tuntia tai kunnes kukko vaikuttaa kypsältä.


Tarjoile raikkaan salaatin kanssa. 







Ei kommentteja :

Lähetä kommentti