Gluteeniton
Nämä gluteenittomat vaniljavannikkeet voit tarjoilla sellaisenaan tai koristella ne eri tavoin.
Ainekset:
200 g luomuvoita
1 kananmuna
2-3 tl vaniljasokeria
Puoli kuppia perunajauhoja
Noin puolitoista kuppia gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutukseen:
Tomusokeria
Vettä
Uuni 200 astetta
Nypi voi ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Lisää sitten vaniljasokeri, perunajauhot ja leivinjauhe.
Lisää hiljalleen kaurajauhoja, kunnes saat sopivan kiinteän taikinan.
Nämä gluteenittomat vaniljavannikkeet voit tarjoilla sellaisenaan tai koristella ne eri tavoin.
Ainekset:
200 g luomuvoita
1 kananmuna
2-3 tl vaniljasokeria
Puoli kuppia perunajauhoja
Noin puolitoista kuppia gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutukseen:
Tomusokeria
Vettä
Uuni 200 astetta
Nypi voi ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Lisää sitten vaniljasokeri, perunajauhot ja leivinjauhe.
Lisää hiljalleen kaurajauhoja, kunnes saat sopivan kiinteän taikinan.
Taikinan tulisi olla sellaista, että se ei tartu käsiin, mutta ei liian kovaa.
Muotoile sitten vannikkeet.
Voit tehdä ne käsin tai tyllalla puristamalla ympyrän muotoon.
Käsin tehdessä pyörittele noin sentin paksuisia pötköjä, joista muotoilet ympyröitä.
Paista uunin keskitasossa noin 5 minuuttia.
Voit koristella valmiit vannikkeet esimerkiksi tomusokerista ja vedestä tehdyllä seoksella.
Käytä pursotinta koristeluun.
Tarjoile vaniljavannikkeet vaikkapa kesäisen marjamehun tai kuvassa olevan horsmamehun kanssa. (Ohje tulossa blogiin, mutta niitä löytyy pilvin pimein netistä jo nyt:))
Koristelin osan vannikkeista tomusokeriseoksella, johon oli lisätty salmiakkijauhetta.
Lisäksi ripottelin päälle seosta, jossa kookoshiutaleita, lakritsin paloja jne.
Hyvin toimi! Voit kokeilla mitä tahansa, vain luovuus on rajana!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti