SOCIAL MEDIA

sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Horsmankukkamehu ja -hillo

Maitohorsman käyttö ruoanlaitossa on yleistynyt viime vuosina.
Varsi- ja lehtiosat sopii suolaisiin tarjottaviin, kun taas kukinnot makeisiin.
Kukinnoista syntyy kauniit tarjottavat; tällä kertaa tein mehua ja hilloa.


Horsman kukat sopii käytettäväksi mm. kakkujen koristelussa; jäätelöä taidan kokeilla seuraavaksi.

Ainekset:

Horsmankukkamehu:
Maitohorsman kukintoja
Vettä
Sitruunamehua
Sokeria

Hillo:
Maitohorsmankukintoja
Vettä
Hillosokeria
Sitruunaa

Mehun valmistus:

Keitä horsman kukintoja vedessä muutama minuutti.
Siivilöi seos.
(Älä välitä vielä väristä, se muuttuu punaiseksi kun lisäät sitruunamehua ja sokerin.)
Lisää siivilöityyn nesteeseen puolikkaan sitruunan mehu (tai enemmän riippuen kuinka ison määrän teet mehua) sekä sokeria maun mukaan.
Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
Valmista!


Voit tarjota mehun sellaisenaan tai sekoittaa siihen kivennäisvettä, jolloin saat kuplivan juhlajuoman.


Hillon teko:

Keitä kukintoja pienessä vesimäärässä hetken aikaa.
Siivilöi seos.
Lisää siivilöityyn nesteeseen hieman sitruunanmehua (väri muuttuu, voit itse säädellä minkä verran halaut laittaa sitruunamehua).
Lisää hillosokeri suhteessa nesteen määrään.
Anna kiehua 5-10 minuuttia.
Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.



Voit halutessasi tehdä hillon myös niin, että jätät kukkia sekaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti