SOCIAL MEDIA

lauantai 11. heinäkuuta 2020

Perunarieskat

Kananmunaton 

Perunarieskat syntyvät helposti edellisen päivän pottumuusista tai keitetyistä perunoista.


Ainekset:

Pottumuusia tai keitettyjä perunoita
Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Suolaa

Jos käytät keitettyjä perunoita tarvitse lisäksi vettä tai maitoa

Joissakin resepteissä on käytetty kananmunaa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Uuni 250 astetta

Valmista taikina sekoittamalla pottumuusin sekaan sopivasti muita aineita. Jos perunamuussi on kovin "tukkoista" lisää joukkoon hieman nestettä ennen jauhojen lisäämistä.

Jos käytät keitettyjä perunoita, kuori ja muussaa ne ensin ja lisää sitten joukkoon muutama desi nestettä, jotta saat muussimaisen seoksen.
Lisää sitten sopivasti jauhoja sekä muut aineet.
Näiden rieskojen teossa ei tarvitse olla turhan tarkka.
Jos taikina on liian tarttuvaa, lisää jauhoja, jos liian kuivaa, lisää nestettä.

Taputtele taikinasta sitten 10-12 cm kokoisia pyöreitä, noin sentin paksuisia rieskoja.
Pistele haarukalla hieman reikiä rieskojen pintaan.

Paista uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.


Hyvää tulee!
Tarjoile keiton, raikkaan salaatin tai minkä tahansa muun kanssa.
Tuoreet rieskat maistuvat hyviltä ihan vain pelkän voin kanssa vaikka pienenä välipalana.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti