SOCIAL MEDIA

perjantai 17. heinäkuuta 2020

Röpörieska eli savolainen ohraryynirieska

Usein moni leipä maistuu melko samanlaiselta.
Tämä röpörieska ei.
Se maistuu ihan omanlaiseltaan, makean, suolaisen ja happaman sekoitukselta.
Kokeile!


Ainekset:

Purkki luomupiimää
Kuppi rikottuja ohrasuurimoita
Puoli kuppia luomuohrajauhoja
2 tl suolaa
Reilu kourallinen luomukaurahiutaleita
Pari rkl voisulaa

Uuni 250 astetta

Kaada piimä kulhoon ja lisää joukkoon ohrasuurimot.
Peitä kannella ja laita turpoamaan jääkappiin yön yli.


Lisää aamulla muut aineet ja sekoita.
Kaada seos leivinpaperoidulle uuninpellille ja levittele noin sentin paksuiseksi.


Paista kullanruskeaksi, noin reilu puoli tuntia uunin keskitasossa.


Tarjoile voin tai munavoin kanssa.
Sopii niin arkeen kuin juhlaan!




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti