SOCIAL MEDIA

perjantai 24. heinäkuuta 2020

Ruusunlehtihillo

Ruusunlehtihillon valmistaminen on helppoa ja sen valmistumista on ihana seurata.


Huom! Kerääthän ruusunlehdet puhtailta paikoilta, ilman torjunta-aineita käsitellyistä ruusuista. Kerää lehdet juuri kun ne ovat putoamassa, näin voit ihailla ruusujen kukintaa mahdollisimman pitkään, samalla kunnioittaen luonnon rytmiä.



Ainekset:
Ruusunterälehtiä. Tässä annoksessa oli itsellä reilu puoli litraa lehtiä (ei mitenkään painettuna astiaan, vaan sen verran kuin niiden omalla painolla mahtuu)
3 dl vettä
Puolikkaan luomusitruunan mehu
3 dl sokeria tai hillosokeria (käytän usein tavallista sokeria hillon tekoon, jos hillo syödään heti. Kun keittä riittävän kauan, hilloutuu tavallisellakin. Jos taas haluan pitkään säilyvää; käytän hillosokeria)

Huuhtele ruusunlehdet ja laita ne veden kanssa kattilaan.


Keitä niitä viitisen minuuttia vedessä.
Väri on harmaahko.


Lisää sitruunanmehu ja väri kirkastuu.


Lisää vielä sokeri ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
Väri muuttuu jälleen.


Valmis ruusunlehtihillo sopii tarjottavaksi vaikka vaniljajäätelön kanssa.
Itse tykkään myös eksoottisemmista mauista eli miksei sitä voisi tarjota jonkin lihankin kanssa.
Katsotaan millaisia kokeiluita syntyy!











Ei kommentteja :

Lähetä kommentti