Ruusunlehtihillon valmistaminen on helppoa ja sen valmistumista on ihana seurata.
Huom! Kerääthän ruusunlehdet puhtailta paikoilta, ilman torjunta-aineita käsitellyistä ruusuista. Kerää lehdet juuri kun ne ovat putoamassa, näin voit ihailla ruusujen kukintaa mahdollisimman pitkään, samalla kunnioittaen luonnon rytmiä.
Ainekset:
Ruusunterälehtiä. Tässä annoksessa oli itsellä reilu puoli litraa lehtiä (ei mitenkään painettuna astiaan, vaan sen verran kuin niiden omalla painolla mahtuu)
3 dl vettä
Puolikkaan luomusitruunan mehu
3 dl sokeria tai hillosokeria (käytän usein tavallista sokeria hillon tekoon, jos hillo syödään heti. Kun keittä riittävän kauan, hilloutuu tavallisellakin. Jos taas haluan pitkään säilyvää; käytän hillosokeria)
Huuhtele ruusunlehdet ja laita ne veden kanssa kattilaan.
Keitä niitä viitisen minuuttia vedessä.
Väri on harmaahko.
Lisää sitruunanmehu ja väri kirkastuu.
Lisää vielä sokeri ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
Väri muuttuu jälleen.
Valmis ruusunlehtihillo sopii tarjottavaksi vaikka vaniljajäätelön kanssa.
Itse tykkään myös eksoottisemmista mauista eli miksei sitä voisi tarjota jonkin lihankin kanssa.
Katsotaan millaisia kokeiluita syntyy!
Huom! Kerääthän ruusunlehdet puhtailta paikoilta, ilman torjunta-aineita käsitellyistä ruusuista. Kerää lehdet juuri kun ne ovat putoamassa, näin voit ihailla ruusujen kukintaa mahdollisimman pitkään, samalla kunnioittaen luonnon rytmiä.
Ainekset:
Ruusunterälehtiä. Tässä annoksessa oli itsellä reilu puoli litraa lehtiä (ei mitenkään painettuna astiaan, vaan sen verran kuin niiden omalla painolla mahtuu)
3 dl vettä
Puolikkaan luomusitruunan mehu
3 dl sokeria tai hillosokeria (käytän usein tavallista sokeria hillon tekoon, jos hillo syödään heti. Kun keittä riittävän kauan, hilloutuu tavallisellakin. Jos taas haluan pitkään säilyvää; käytän hillosokeria)
Huuhtele ruusunlehdet ja laita ne veden kanssa kattilaan.
Keitä niitä viitisen minuuttia vedessä.
Väri on harmaahko.
Lisää sitruunanmehu ja väri kirkastuu.
Lisää vielä sokeri ja keitä vielä 5-10 minuuttia.
Väri muuttuu jälleen.
Valmis ruusunlehtihillo sopii tarjottavaksi vaikka vaniljajäätelön kanssa.
Itse tykkään myös eksoottisemmista mauista eli miksei sitä voisi tarjota jonkin lihankin kanssa.
Katsotaan millaisia kokeiluita syntyy!
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti