SOCIAL MEDIA

sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Raparperi-mansikkapiirakka

Gluteeniton, munaton, laktoositon

Kesän maut yhdistyvät tässä raparperi-mansikkapiirakassa. 


Se sopii tarjottavaksi moneen kesäpöytään, sillä se on gluteeniton, kananmunaton sekä laktoositon. 

Ainekset:

Pohja:
100g laktoositonta voita huoneenlämpöisenä
1 dl fariinisokeria (tavallinen käy myös) 
Kuppi gluteenittomia kaurajauhoja
Puoli kuppia perunajauhoja
Loraus kauramaitoa tai vastaavaa (huomioi, että kaikki kauramaidot eivät ole gluteenittomia)
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa

Päälle:
Pari raparperia
Mansikoita

Kuorrutus:
2 rkl laktoositonta voita
2 rkl fariinisokeria
2 rkl kookoshiutaleita tai gluteenittomia kaurahiutaleita
1 rkl gluteenitonta kaurajauhoa

Uuni 200 astetta
Voitele ja jauhota vuoka gluteenittomilla jauhoilla.
Kuori raparperi ja pilko se pieniksi paloiksi. 
Huuhtele mansikat ja puolita ne.

Valmista pohja nyppimällä kaikki aineet keskenään.
Tämä on itsestäni paras tehdä käsin.
Taikina saa jäädä hieman tarttuvaksi.
Kun tasoittelet sitä vuokaan, käytä apuna jauhoja. 
Tasoita pohja vuokaan.
Asettele päälle mansikat ja raparperit. 



Valmista kuorrute sekoittamalla voi, sokeri, hiutaleet ja jauhot keskenään ja ripottele päälle.


Paista uunin keskitasossa noin puoli tuntia. 



Samalla pohjan/kuorrutteen ohjeella valmistuu hyvin myös muut marja/hedelmäpiirakat.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti