Nämä munkkirinkilät sopii niin arkeen kuin juhlaan.
Valmistus:
Tee peruspullataikina tällä reseptillä: peruspullataikinaohje
Munkin paistetaan öljyssä, joten voita ei tarvitse laittaa niin paljon.
Munkkeihin riittää voita n. 50g.
Lisäksi tarvitset:
Öljyä paistamiseen
Sokeria
Valmista taikina.
Anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Ota sitten taikinasta pienen nyrkin kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi.
Laita pallot jauhotetun leivinpaperin päälle kohoamaan.
Laita laakealle lautaselle sokeria valmiiksi munkkia sokerointia varten.
Kun öljy on sopivan lämpöistä, ota taikinapallo käteen niin, että työnnät peukalon ja keskisormen sen lävitse.
Näin saat rinkilään reiän.
Pyörittele rinkilää muutaman kerran etusormen ympäri, kuin pyörittäisit hulavannetta, ja laita rinkilä sitten paistumaan kuumaan öljyyn.
Paista molemmin puolin ruskeaksi.
Valuta reikäkauhalla ylimääräinen öljy pois munkista.
Sokeroi valmiit munkit heti lämpimänä.
Valmistus:
Tee peruspullataikina tällä reseptillä: peruspullataikinaohje
Munkin paistetaan öljyssä, joten voita ei tarvitse laittaa niin paljon.
Munkkeihin riittää voita n. 50g.
Lisäksi tarvitset:
Öljyä paistamiseen
Sokeria
Valmista taikina.
Anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Ota sitten taikinasta pienen nyrkin kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi.
Laita pallot jauhotetun leivinpaperin päälle kohoamaan.
Kaada öljy kattilaan ja kuumenna se 170-180 asteiseksi.
Jos sinulla ei ole mittaria, voit tarkistaa lämpötilan pienellä taikinapalalla.Laita pala taikinaa öljyyn.Kun se kohoaa ja alkaa ruskistua lämpötila on sopiva munkkien paistoon.Säädä lämpötilaa paistamisen aikana, öljyä ei saa kuumentua liikaa.Paistaessa pidä lähellä kantta mahdollisten syttymisriskien vuoksi.Varo roiskuttamasta vettä tai muuta nestettä kuumaan öljyyn, sillä jos näin käy öljy alkaa roiskua.Laita laakealle lautaselle sokeria valmiiksi munkkia sokerointia varten.
Kun öljy on sopivan lämpöistä, ota taikinapallo käteen niin, että työnnät peukalon ja keskisormen sen lävitse.
Näin saat rinkilään reiän.
Pyörittele rinkilää muutaman kerran etusormen ympäri, kuin pyörittäisit hulavannetta, ja laita rinkilä sitten paistumaan kuumaan öljyyn.
Paista molemmin puolin ruskeaksi.
Valuta reikäkauhalla ylimääräinen öljy pois munkista.
Sokeroi valmiit munkit heti lämpimänä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti