SOCIAL MEDIA

maanantai 25. toukokuuta 2020

Voikukkasorbetti

Voikukkia on pihat pilvin pimein täynnä.
Olin aikeissa tehdä ensin voikukkahilloa, mutta niitä reseptejä näyttää olevan jo netti pullollaan.
Enkä teen senkin joskus, mutta nyt vuorossa Voikukkasorbetti.



Tämä sorbetti syntyy voikukkien keltaisista osista.
Kerää kukat puhtaalta paikalta, mahdollisimman tuoreina, vasta avautuneina.

Ainekset:
Pari kupillista voikukan kukkaosia
Puolikas sitruuna tai lime
Vettä
Luomuruokosokeria
Vaniljasokeria

Leikkaa voikukan kukista vihreä osa pois.


Jos joukkoon jää hieman vihreää osaa, ei haittaa, nekin osat ovat syötäviä.
Huuhtele jäljelle jääneet keltaiset osat siivilän läpi.

Keitä pari desiä vettä ja kaada keltaisten lehdykkäisten päälle.
Purista joukkoon puolikas sitruuna tai lime.


Peitä kannella ja jätä yön yli seisomaan.

Varsinaisen sorbetin teet seuraavana päivänä näin:

Kaada kattilaan puoli kuppia vettä ja vajaa pari desiä luomuruokosokeria.
Kiehauta, kunnes sokeri on täysin sulanut veden sekaan.
Sekoita seos voikukanlehtiseokseen.
(Jos haluat mieluummin tasaista sorbettia, ilman että kukan lehdet on sellaisinaan joukossa, voit hienontaa voikukanlehtiseoksen tehosekoittimella ennen sokeriliemen lisäämistä. Itse pidin ne sellaisenaan, lehdet antaa kivaa näköä sorbetille.)
Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoittaen.

Laita seos jäätelökoneeseen ja anna käydä kunnes se on jäätynyt.


Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit tehdä sorbetin pakastimessa.
Laita seos kannelliseen astiaan.
Sekoita jäätymisen aikana usein, sillä muuten siitä tulee kuin jääkimpale, eikä niinkään sorbettimaista. Sokeri nimittäin painuu pohjaan ilman sekoittelua ja veden osuus jäätyy jääksi.

Tarjoile valmis sorbetti vaikkapa kaurakeksien tai mantelilastujen kanssa.



Hyvää ja raikasta tulee! Nauti vaikkapa näissä maisemissa!





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti