Rapeat ruisnäkkärit maistuu sellaisenaan tai vaikkapa keiton kanssa.
Ainekset:
Reilu kuppi ruisjauhoja
Puoli kuppia luomuvehnäjauhoja
Pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl anista
2 tl luomuruokosokeria
Vajaa kuppi vettä (hiivalle sopivan lämpöisenä)
Uuni 225 astetta
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon hiljalleen vesi. Sekoita ja lisää vettä tarvittaessa.
Jauhot turpoavat kohotuksen aikana, joten ihan kiinteää taikinasta ei kannata tehdä.
Kun olet alustanut taikinan hyvin, peitä se liinalla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.
Ripottele ruisjauhoja leivinpaperoidulle pellille ja kumoa kohonnut taikina siihen.
Lisää ruisjauhoja pinnalle.
Kaulitse taikinasta ohut levy.
Painele haarukalla reikiä taikinalevyyn.
Voit myös rullata taikinasta sopivan kokoisia paloja taikinarullalla.
Paista noin 20 minuuttia uunin keskiosassa.
Tarjoa valmiit ruisnäkkärit voin kanssa.
Ainekset:
Reilu kuppi ruisjauhoja
Puoli kuppia luomuvehnäjauhoja
Pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl anista
2 tl luomuruokosokeria
Vajaa kuppi vettä (hiivalle sopivan lämpöisenä)
Uuni 225 astetta
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Jauhot turpoavat kohotuksen aikana, joten ihan kiinteää taikinasta ei kannata tehdä.
Kun olet alustanut taikinan hyvin, peitä se liinalla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.
Ripottele ruisjauhoja leivinpaperoidulle pellille ja kumoa kohonnut taikina siihen.
Kaulitse taikinasta ohut levy.
Painele haarukalla reikiä taikinalevyyn.
Paista noin 20 minuuttia uunin keskiosassa.
Tarjoa valmiit ruisnäkkärit voin kanssa.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti