SOCIAL MEDIA

lauantai 23. toukokuuta 2020

Rikkaruohosalaatti (herkullinen:) )

Luonnonyrtit ovat nyt parhaimmillaan.
Kävin eilen keruuretkellä lähimaastossa.
Siitä syntyi tämä resepti.


Kaupungissa yrttejä on vaikeampi löytää, sillä ne tulisi kerätä puhtaasta paikasta, jossa autoja yms. ei ole lähimaillakaan.

Monia hyviä luonnon yrttejä saatetaan pitää yhä rikkaruohoina, kuten vaikkapa voikukkaa, mutta niistä syntyy herkullisia ruokia.
Tietoisuus luonnonyrttien hyötykäytöstä on onneksi viime vuosina jo lisääntynyt.

Rikkaruohosalaattia söin kerran yhden hyvän ystäväni luona.
Salaatti jäi mieleen, oli todella hyvää.
Itseasiassa tämä tapahtui sellaisen ystävän luona, jonka kanssa aikanaan suunniteltiin aloittavamme Summanmutikan blogia tai vastaavaa.
Sitten se jäi, ja lopulta nyt vuosien päästä aloitin tämän Juuritasolla-blogin.

Ystävät on jotain ihanaa. Sellaista jota ilman elämä olisi kuivaa, tylsää ja raskasta.
Heidän kanssaan voi jakaa kaiken.
Ja jos ei voi, niin ystävyys ei vielä ole vahvistunut.

Sitten itse reseptiin.
Rikkaruohosalaatti syntyy siis luonnosta löytyvistä yrteistä.

Tällä kertaa pääraaka-aine on maitohorsma.


Lisäksi se saa makua joukkoon lisätyistä parveke- tai kasvimaanyrteistä ja hyvästä, yksinkertaisesta kastikkeesta.

Ainekset:

Nippu nuorta maitohorsmaa (ja tai muita luonnosta löytyviä yrttejä, kuten esimerkiksi siankärsämön, mesiangervon, vuohenputken tai voikukan lehtiä. Yrtit on parhaillaan juuri nyt, ne tulisi kerätä nuorina taimina)
Hieman erilaisia yrttejä (mitä sattuu luonnosta, parvekkeelta tai kasvimaalta löytymään)
Voit käyttää esimerkiksi meiramia (Löytyy osasta Suomea luonnostakin), sitruunamelissaa, minttua...
Tuoretta kotimaista porkkanaa, tomaattia, tai paprikaa eli jotakin vihannesta, josta saa hieman väriä joukkoon

Kastike:
Pari rkl öljyä
Suolaa
Mustapippuria
1 tl sokeria
Puolikkaan sitruunan tai limen mehu

Pese ja pilko nuoren maitohorsman lehdet ja pilko ne.
Asettele tarjoiluastiaan.
Lisää joukkoon halutessasi muitakin luonnosta löytyneitä yrttejä.
Pilko ja lisää joukkoon myös esim. sitruunamelissaa tai meiramia.
Pese, kuori ja pilko porkkana tms.
Sirottele horsman yms. päälle tarjoiluastiaan.

Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
Maista ja lisää tarvittaessa jotakin ainesosaa joukkoon.
Levittele kastiketta salaatin päälle.

Voit tarjota salaatin lisukkeena lisäksi jotakin kotimaista juustoa, majoneesia tai vaikka kermaviiliä.

Kerran syötyäsi rikkaruohosalaattia, tavallinen salaatti ei maistu enää miltään.

Tarjoile selaattia lihan, kanan tai kalan kanssa. Se sopii hyvin myös esimerkiksi grilliruoan kanssa.




Ps. Joskus ruokaa tarjoillessa voi ajatella, että tarjoiluastialla ei ole niin väliä.
Mutta itseasiassa astialla saa näyttävyyttä ja ryhtiä tarjottavaan kuin tarjottavaan.
Tämän lautasen sain myös ystävältä, ja kuinka ollakaan se sopii hyvin monen ruoan kauniiseen tarjoiluun. 








Ei kommentteja :

Lähetä kommentti